Tallinna linnapea külastab Genti

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Genti valgusfestival.
Genti valgusfestival. Foto: Linnavalitsuse pressiteenistus

Tallinna linnapea Taavi Aas külastab 1.–2. veebruaril Tallinna sõpruslinna Genti.

Genti linnapea Daniel Termonti kutsel Gentis viibiv Aas külastab üha populaarsemat Genti valgusfestivali ning arutab kolleegiga linnade koostööd nii kahepoolsete suhete kui EUROCITES võrgustiku raames, teatas linnavalitsuse pressiteenistus. 2017. aasta lõpust kuulub EUROCITES võrgustiku juhatusse ka Tallinn.

Valgusfestival on Genti linna poolt korraldatav, seekord juba viie õhtu pikkuseks kasvanud valguskunstiüritus, mille peategelaseks on valgusinstallatsioonid linnaruumis ning lõuendiks linna nii ajaloolised kui unustuse hõlma vajunud hooned. Festivalil osalevad oma töödega valguskunstnikud üle kogu maailma. 6,6 kilomeetri pikkusel promenaadil on eksponeeritud 30 taiest ning lisaks eriefektidega välja valgustatud veel 23 linnaruumi objekti.

«Genti valgusfestival on tore näide sellest, kuidas pimedal ajal linnaruum inimestele atraktiivsemaks muuta.  Ka Tallinnas on sellega juba algust tehtud – «Valgus kõnnib Kadriorus» on saanud üheks linnarahva armastatuimaks ürituseks. Samas leian, et meil tasuks Genti eeskujul julgemalt mõelda ning pimedal ajal linnaruumi rohkem kunsti ja valgust tuua. Usun, et juba järgmisel aastal hakkab valgus kõndima mitte ainult Kadriorus vaid ka vanalinnas,» ütles Aas.

Sõpruslinna Genti külastuse näol on tegemist vastuvisiidiga: eelmisel aastal Tallinna linna päeval oli Tallinnas külas Genti delegatsioon ning linnade koostöö 35. aastapäeva tähistamaks kirjutasid linnapead alla uuendatud koostöömemorandumi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles