Juske tegi volikogule ettepaneku püstitada mälestusmärk Jaan Krossile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Kross.
Jaan Kross. Foto: Raigo Pajula

Tallinna linnavolikogu saadik Jaak Juske tegi volikogu fraktsioonidele ettepaneku algatada eelnõu kirjanik Jaan Krossile mälestusmärgi püstitamiseks.

Sotsiaaldemokraat Juske tegi kõigile Tallinna volikogu fraktsioonidele ettepaneku algatada ühiselt eelnõu, millega tehakse linnavalitsusele ülesandeks püstitada kirjanik Jaan Krossi 100. sünniaastapäevaks 2020 talle mälestusmärk, andis Juske sotsiaalmeedias teada.

Jaanuaris kiitis Tallinna linnavolikogu ühegi vastuhääleta heaks linnavalitsuse esitatud otsuse eelnõu rajada lauljale ja näitlejale Georg Otsale tema 100. sünniaastapäevaks 2020. aastal mälestusmärk.

Jaan Kross oli eesti proosakirjanik, luuletaja, esseist ja tõlkija. Ta esitati mitu korda Nobeli kirjandusauhinna  kandidaadiks. Tema tuntumad teosed on «Kolme katku vahel», «Keisri hull», «Professor Martensi ärasõit» ja «Wikmani poisid».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles