Tallinn tähistab Tartu rahu aastapäeva

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna abilinnapea Aivar Riisalu ja välisministeeriumi esindaja Jüri Trei asetasid täna, Tartu rahu aastapäeval, Siselinna kalmistul lillekimbud Jaan Poska hauale.

Tartu rahulepingu sõlmimisest möödub täna 98 aastat. Traditsiooniliselt tähistab pealinn Tartu rahu aastapäeva pärja asetamisega omaaegse legendaarse ühiskonnategelase, rahuläbirääkimiste Eesti delegatsiooni juhi ning Tallinna linnavolikogu esimehe ja linnapea Jaan Poska hauale.

Jaan Poska oli Nõukogude Venemaaga peetud rahuläbirääkimiste Eesti delegatsiooni juht. 1905. aastast oli Jaan Poska Tallinna linnavolikogu juhataja ning aastail 1913–1917 Tallinna linnapea. 24. jaanuaril 2016 möödus Jaan Poska sünnist 150 aastat, Tallinnas tähistati seda mälestusmärgi avamisega Kadriorus Luigetiigi kõrval, riigimehe kunagise elukoha vahetus läheduses.

Nõmme Rahu kirikus (Võsu 5) toimub algusega kell 18 traditsiooniline Tartu rahu aastapäeva mälestusteenistus. Nõmme Rahu kirik on Tartu rahulepingu sõlmimise mälestuskirik.

Tallinna gümnasistid tähistavad traditsiooniliselt Tartu rahu aastapäeva kell 14 Vabadussõjas langenud õpetajate ja õpilaste mälestussamba juures Tallinna Reaalkooli kõrval. Miitingu korraldab viie kesklinna gümnaasiumi õpilasomavalitsuste liit, mis on tegutsenud juba 20 aastat ja kuhu kuuluvad GAG, 21. Kool, Inglise Kolledž, Prantsuse Lütseum ja Reaalkool.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles