Tallinnas saab maamaksuvabastuse ligi 160 000 koduomanikku

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abilinnapea Eha Võrk.
Abilinnapea Eha Võrk. Foto: Mati Hiis

Tallinnas vabastatakse 2018. aastal maamaksu tasumisest umbes 157 800 koduomanikku.

«Pealinna koduomanike maamaksuvabastuste kogusumma on kümme miljonit eurot,» ütles abilinnapea Eha Võrk. «Suurim maksuvabastus on 4107,54 eurot.»

Maamaksu tasumisest vabastatakse linnas tema omandis oleva elamumaa omanik või kasutaja kuni 1500 ruutmeetri ulatuses, kui 1. jaanuari seisuga on tema elukoht vastavalt rahvastikuregistrisse kantud elukohaandmetele sellel maal asuvas hoones.

Kui maa on isikute ühis- või kaasomandis, vabastatakse maa maamaksust kokku 1500 ruutmeetri ulatuses, sõltumata ühis- või kaasomanike arvust. Maaomanik ei pea maamaksuvabastuse saamiseks avaldust esitama.

Need eluruumide omanikud, kelle kortermajas on äripinnad, peavad maksma maamaksu proportsionaalselt maatüki ärimaa sihtotstarbele. Vabastus määratakse ainult elamumaa sihtotstarbe ulatuses.

Tallinnas asuva omandi maamaksu puudutavate küsimustega võib helistada maamaksu infotelefonile 640 4454 või kirjutada e-posti aadressil linnavaraamet@tallinnlv.ee või maamaks@tallinnlv.ee. Kohapeale tulles saab pöörduda vastuvõtuaegadel (E 14-18 ja N 9-12) Tallinna Linnavaraameti maa hinna osakonna poole aadressil Vabaduse väljak 10, III korrus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles