Presidentide haudadele viidi pärjad

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirita linnaosavanem Alina Tubli asetab pärja Konstantin Pätsi hauale.
Pirita linnaosavanem Alina Tubli asetab pärja Konstantin Pätsi hauale. Foto: Pirita linnaosavalitsus

Traditsiooniliselt tähistasid Pirita linnaosavalitsus ja Viimsi vald Tartu rahu 98. aastapäeva pärja asetamisega Konstantin Pätsi ja Lennart Meri hauale.

Täna möödus 98 aastat Tartu rahulepingu sõlmimisest, millega lõpetati Vabadussõda, määrati Eesti idapiir ning Nõukogude Venemaa tunnustas Eesti Vabariigi iseseisvust. Tartu rahulepingu austamiseks toimus mälestustseremoonia, mille käigus külastasid Pirita linnaosavanem Alina Tubli ja Viimsi vallavanem Siim Kallas Tallinna Metsakalmistut, kus asetati pärjad Konstantin Pätsi ja Lennart Meri hauale, teatas Pirita linnaosavalitsus.

«Oma igapäevaste toimetuste juures me ei tohi unustada kuivõrd eriline on tänane päev. Praegune rahuaeg oli ühel hetkel unistus ja lootus, mis võideldi välja eeskujulike kaasmaalaste poolt. Ka aja möödudes on oluline seda tähtsat päeva meeles hoida ja tähistada. Me peame traditsioone hoidma,» ütles Tubli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles