Snelli tiigil võib uisutada

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätunud Snelli tiik.
Jäätunud Snelli tiik. Foto: Kesklinna valitsus

Tallinna Toompargis asuva Snelli tiigi jääl on valminud liuväli, kuhu Kesklinna valitsus kutsub kõiki uisusõpru alates esmaspäeva õhtust.

Kesklinna valitsus alustas ettevalmistustöid uisuplatsi avamiseks Snelli tiigil läinud reedel, kui jää paksuse mõõtmine näitas, et liuvälja rajamisega võib algust teha. Nüüdseks on jääd mitu korda lumest puhastatud ja ühtlasi veendutud, et tänu öisele pakasele on jää muutunud tugevaks.

«Kutsume nüüd nii noori kui ka vanemaid linlasi Snelli uisuplatsi juba täna õhtul proovima. Kuna tiik on piisavalt suur, siis mahub jääle palju uisusõpru,» ütles Kesklinna vanem Vladimir Svet.

Tema sõnul on küll sulailmaga sadanud lumi ja järgnenud temperatuurilangus halvendanud jää kvaliteeti. «Aga püüame uisuplatsi parandada kohe, kui ilmaolud muutuvad soodsamaks. Lisaks palun kõigil silmas pidada, et tiigijääle minnakse omal vastutusel,» lausus Svet.

Ühtlasi märkis linnaosavanem, et Kesklinna valitsus otsib ettevõtjat, kes on huvitatud Snelli uisuplatsi juures uisulaenutuse avamisest: «Loodame selleni jõuda lähiajal ja suurendada seega oluliselt linlaste võimalusi tervislikult aega veeta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles