Galerii: Tallinna lauluväljaku lähedal mehe tapmises süüdistatav naine tunnistab pussitamist (3)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna lauluväljaku lähedal mullu juunis mehe noaga tapmises süüdistatav noor naine tunnistas täna Harju maakohtus pussitamist, kuid eitas tapmissoovi.

Tahtlikus tapmises süüdistatav 21-aastane Elizaveta ütles kohtu ees, et lõi küll noaga 22-aastast Igorit, kuid tema eesmärk ei olnud tappa. Noor naine lubas rääkida 16. juunil Tallinna lauluväljaku lähedal toimunust lähemalt edasise kohtumenetluse käigus.

Elizaveta pussitas Igorit 16. juuni õhtul Talllinna lauluväljaku lähedal Valge tänava alguses asuval parkimisplatsil noaga rindkeresse. Kiirabi toimetas mehe haiglasse, kus ta 3. oktoobril suri.

Prokurör ütles süüdistuskõnes, et Elizaveta tunnistas kohtueelses menetluses oma süüd ning kohtuistungil saab olema põhiküsimus selles, kas karistada teda tahtliku tapmise või raske tervisekahjustuse tekitamise eest.

Naise kaitsja ütles kohtus, et taotleb süüdistuse ümberkvalifitseerimist tahtlikust tapmisest raske tervisekahjustuse tekitamiseks.

Noalöögi tõttu surnud mehe ema esindaja esitas kohtus Elizaveta vastu tsiviilhagi, milles nõuab talt materiaalse kahju hüvitamiseks 2213 eurot ning moraalse kahju hüvitamiseks 20 000 eurot. Materiaalse kahju moodustasid matusekulud, mehe ema saamata jäänud palk aja eest, kui ta oli haiglas poja juures, transpordikulu haiglasse ning haigekassa kindlustuse sõlmimise kulud. Moraalse kahju hüvitist poja kaotuse eest hindab tapetu ema esindaja samuti põhjendatuks.

Elizaveta ütles, et materiaalse kahju suurusega on ta nõus, moraalse kahju suuruse otsustamise jätab ta aga kohtu otsustada.

Politsei sai naise kätte ligi kuu pärast pussitamist

Politsei pidas Elizaveta kinni 12. juulil Narvas, päev hiljem võttis kohus 21-aastase naise prokuratuuri taotlusel vahi alla.

Põhja ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Saskia Kase sõnul tegid politseinikud vahetult pärast rünnakut tunnistajate abiga selgeks ründaja, kes oli juba sündmuskohalt lahkunud.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo talituse juhi Roger Kummi sõnul võis juhtunus oma roll olla alkoholil. «Me teame, et nii ründaja kui ka ohver olid rünnakuhetkel tugevas alkoholijoobes ning see võis olla üheks põhjuseks, miks mehe ja naise vaheline tüli nii kaugele arenes. Piiritu alkoholi tarbimine ja sellega kaasnev joove mõjutavad inimese käitumist ning sellises seisundis ta ei mõtle ratsionaalselt. Enamasti ongi ründaja või kannatanu tugevas joobes,» rääkis Kumm.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles