Kruusimäe: Aguri kontserdi tagant paistavad Kõlvarti kõrvad (6)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Kruusimäe
Tarmo Kruusimäe Foto: Peeter Langovits

GAGi direktor Hendrik Agur peab nõukanostalgiliste kontsertide korraldamisega kinni maksma kooli uue õppehoone, leiab IRLi Rahvuslaste Ühenduse esimees, riigikogu liige Tarmo Kruusimäe.

«Mina näen selle asja taga (linnavolikogu esimehe Mihhail) Kõlvarti kõrvu. See ei ole juhus, et vahetult pärast märtsipommitamise aastapäeva tehakse selline käik. See on ju inimestele hinge sülitamine. Ma olen ka varem öelnud, et ei ole vaja võtta endale nii suuri kohustusi, mida ei suudeta teenindada, nagu Agur uue koolihoone avamisega võttis. Nii tulebki pärast teha selliseid samme, nagu see kontsert. Tavaoludes ei ootaks ju inimesest sellist asja, aga sa tead, et ta on kuskil teinud midagi, mille eest ta peab langetama otsuseid, mis käivad põhimõtetele risti vastu. See jutt, mida Agur praegu räägib ja mida ta on kirjutanud, ei ole ju tema enda mõte,» ütles Kruusimäe Postimehele.

Ta lisas, et eks Agur peab erakonnakaaslaste ees enda seisukohti kaitsma. «Ma arvan, et see juhtum võib jõuda erakonna aukohtusse. Aga see supp on veel nii kuum, et keegi ei saa õieti aru, mida süüakse,» lausus Kruusimäe.

Ta ei täpsustanud linnavolikogu esimehe, varem Tallinna haridusvaldkonda juhtinud abilinnapea Mihhail Kõlvarti võimalikku seost Aguri korraldatud kontserdiga. Kõlvart saavutas vene valijale orienteeritud valimiskampaaniaga viimastel kohalikel valimistel ülihea tulemuse ning valiti volikogu esimeheks.

Agur korraldab 10. märtsil ehk järgmisel päeval pärast märtsipommitamise aastapäeva nõukogude estraadimuusika kontserdi, nimetades seda muu hulgas kingituseks Venemaale.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles