Izmailova: Tallinna linn ja aktivistid jõudsid Reidi tee osas kokkuleppele (9)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas Kadriorus avaldati mullu sügisel meelt kavandatava Reidi tee vastu.
Tallinnas Kadriorus avaldati mullu sügisel meelt kavandatava Reidi tee vastu. Foto: Liis Treimann

Tallinna linn ja rühmitus Merelinna Kaitsjad jõudsid Reidi tee projekti osas kokkuleppele, sõlmides ühise 16-punktilise memorandumi ehitusprojekti korrigeerimiseks, teatas abilinnapea Züleyxa Izmailova.

«Ligikaudu kaks kuud kestnud kohtumiste ja konsultatsioonide käigus lepiti kokku, et Reidi teel tuleb alandada maksimaalset lubatavat sõidukiirust 40 km/h, muuta pargi säilitamise nimel Reidi tee kurviraadiust ja mitmes kohas vähendada sõiduradade arvu,» ütles Züleyxa Izmailova. «Lisaks laiendatakse vaheribasid Russalka läheduses, kuhu tekkivale haljasalale on kavas istutada eelkasvatatud puid.»

Izmailova osutas, et uus Reidi tee lahendus võimaldab Tallinnal edukamalt kandideerida Euroopa Rohelise Pealinna tiitlile, aga saada ka lihtsalt parem, kergliiklejat rohkem eelistav ja autostumist vaos hoidev lahendus.

Tallinna linnapea Taavi Aas lisas, et rühmitusega Merelinna Kaitsjad saavutati hea tööõhkkond ning tekkis asjalik dialoog. Aas mainis, et keerulisim osa kõnelustel puudutas sõiduradade vähendamist.

«Kompromiss siiski sündis, sest Reidi teel linnast väljuval suunal on enne Narva maantee ristmikku vähendatud sõiduradade arvu kolmelt kahele,» selgitas Aas. «Russalka esisel ristmikul on mõlemas sõidusuunas vähendatud sõiduradade arvu ühe sõiduraja võrra. Russalka monumendi poolsel serval nihkub sõidutee merest seetõttu 3,5 meetri võrra maa poole.»

Memorandum sätestab veel, et Russalka monumendi kõrval asuvale liivasele puhkeribale paigaldatakse mugavamaks ajaveetmiseks teisaldatav linnamööbel. Pärast Reidi tee väljaehitamist muudetakse Narva maantee alates Reidi tee ristmikust kesklinna suunal ühistranspordi ja kergliikluse prioriteediga tänavaks, linn pikendab Pirita tee ühistranspordi raja kuni Rummu teeni.

Kokkuleppe sõlmisid kolmapäeva õhtul Merelinna Kaitsjate esindajatena Elo Kiivet ja Mihkel Annus, Tallinna linna poolt kirjutasid alla Taavi Aas ja Züleyxa Izmailova.  

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles