Algasid Lillepi pargi hooldustööd

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hooldusraie Lillepi pargis.
Hooldusraie Lillepi pargis. Foto: Pirita linnaosavalitsus

8. veebruaril alustati Lillepi pargi hooldusraiega, mille käigus tehakse korda põlispuude võrad ning koristatakse maha ja ojadesse kukkunud puud.

Raiejäägid tehakse hakkepuiduks ja ladustatakse Pirita terviseraja tarbeks. «Loodukaitse all olevas Lillepi pargis pole aastaid tehtud põhjalikumaid hooldustöid. Seetõttu otsustasime koostöös Tallinna keskkonnaametiga korraldada hooldusraie, mille käigus puhastatakse park võsast, võetakse maha kuivanud ja ohtlikud puud ning oksad, mis on pargis jalutajatele ohtlikuks muutunud,» ütles linnaosavanem Alina Tubli.

«Meie eesmärk on säilitada taimede ja puude liigiline mitmekesisus. Eriti valvsad oleme selles osas, et hooldustööde käigus ei võetaks maha põlispuid. Tegelikult on põlispuude säilitamine hooldusraie üks põhjuseid, sest isetekkelised puud ohustavad põlispuude kasvutingimusi ja pargi väärtuslikku liigilist kooslust,» lisas Tubli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles