ERJK vaatas üle Pealinna ja Stolitsa: kahtluse all on Aas ja Tšaplõgin

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakondade rahastamise järelevalve komisjoni esimees Ardo Ojasalu.
Erakondade rahastamise järelevalve komisjoni esimees Ardo Ojasalu. Foto: Erik Prozes

Erakondade Rahastamise Järelevalve Komisjon (ERJK) vaatas neljapäeval üle Tallinna linnavalitsuse väljaannete Pealinn ja Stolitsa vastu valimiskampaania ajal esitatud kaebused, 1. märtsil loodetakse menetluses teha konkreetseid otsuseid.

ERJK esimees Ardo Ojasalu ütles ERRi uudisteportaalile, et kokku esitati väljaannete kohta kümme kaebust, enamik venekeelse lehe Stolitsa peale. Kolm kaebust langes Ojasalu sõnul ära, alles jäi seitse: kahte saab komisjoni hinnangul käsitleda konkreetsete isikute keelatud valimisreklaamina, ülejäänud puudutavad Tallinnas võimul jätkavat Keskerakonda.

«Lähiaja ülesanne ametnikel ette valmistada ärakuulamiskirjad, et saada tagasisidet nende isikute käest, kelle suhtes on pretensioone ja koguda täiendavat andmestikku, et palju rahalisi väärkasutusi on tehtud,» lausus Ojasalu. Menetlusalusteks isikuteks on Ojasalu sõnul Keskerakonna linnapea Taavi Aas ja Stolitsa peatoimetaja Aleksandr Tšaplõgin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles