Taavi Aas: ERJK tuleks laiali saata ja moodustada sõltumatu komisjon (4)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnapea Taavi Aas.
Tallinna linnapea Taavi Aas. Foto: Tairo Lutter

Erakondade Rahastamise Järelevalve Komisjoni otsus vaadelda linna ajalehes Stolitsa viis kuud enne valimisi ilmunud intervjuud Taavi Aasaga keelatud valimisreklaamina tekitab küsimuse, kas linnapea peab käima ringi, kott peas, küsis Tallinna linnapea Taavi Aas.

Järelevalvekomisjoni hinnangul oli mai keskel Stolitsas ilmunud uudis «Kandidaat on selgunud: Tallinna linnapeaks võib saada Taavi Aas» keelatud valimisreklaam ja komisjon osutab, et tegu võis olla omavalitsuse vahendite omastamisega.

Aas vaidleb sellele seisukohale vastu ja osutab, et komisjonis annavad tooni Keskerakonna konkurentparteide liikmed ja objektiivsust sealt loota pole. «Esiteks, kui juba maikuus, viis kuud enne valimisi ilmuv tekst on vaadeldav valimisreklaamina, siis tekib küsimus, mis pole valimisreklaam. Juhin tähelepanu, et ametlik aktiivse valimisagitatsiooni periood algab alles 40 päeva enne valimisi. Kas tõesti soovivad Tarand ja Ojasalu, et linnapea käiks ringi, kott peas?» küsis Aas.

«Teiseks, linnapea kohustuste hulka kuulub intervjuude andmine, seda ka linna väljaannetele,» lisas ta.

«Kolmandaks, maikuus sai intervjuusid seoses kandideerimisega antud peaaegu kõigile suurematele väljaannetele. Eks võite ise maikuistelt piltidelt üle lugeda, palju kaameraid Patkuli trepil oli. Stolitsa puhul polnud põhjust keelduda. Pigem oleks imelik kui linnateemadele keskenduv väljaanne poleks sellele tähelepanu pööranud,» ütles Aas.

«Neljandaks, selles maikuises intervjuus öeldu kattub suures osas teistes väljaannetes avaldatuga. Sarnased mõtted ilmusid tollal ka Postimehes, ERRis, Delfis ja mujal. Kui Stolitsas ilmunu on valimisreklaam, siis on seda ka teiste meediaväljaannete kajastus,» lausus linnapea.

«Viiendaks, on üsna loomulik, et sain suurima tähelepanu nii Stolitsas kui ka muudes väljaannetes, kuna olin esimene kandidaat, kes end välja käis ja kes oli ka arvamusküsitluste kohaselt eduseisus. Maikuus poleks keegi IRLi kandidaadi mõtteid saanud küsida, sest IRL jõudis endas selgusele alles kolm kuud hiljem, augustis.»

«Lõpetuseks küsiksin, milline moraalne jõud on komisjonil, mida juhib pikaaegne Riito Ehituse nõukogu esimees Ardo Ojasalu? Linnal on tema ehitusfirmaga palju probleeme esinenud.»

Aas leidis, et praegune ERJK tuleks laiali saata ning moodustada uus, sõltumatu komisjon.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles