Joonised: Tallinna Sadama D-terminal tehakse poole suuremaks

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Sadam kuulutas välja ehitushanke Tallinna Vanasadamas asuva olemasoleva D-terminali hoone rekonstrueerimiseks ja laiendamiseks.  

Ehitustöödega loodetakse alustada maikuus ning terminali valmimine on planeeritud järgmise aasta augustiks. Ehituse eeldatav maksumus on 15 miljonit eurot.

Uuenevas D-terminalis saavad olema mugavad ja avarad ootealad reisijatele, kuhu on lisatud märkimisväärselt uusi istumisvõimalusi. 

Terminalis  saab olema rohkem ruumi ka kohvikutele ja kaubandusele.  Uute võimalustena lisanduvad lasteala ning nõudlikematele reisijatele eraldi lounge. D-terminali kasutavad laevafirma Tallink reisijad.  

Tallinna Sadama infrastruktuuri arendusdivisjoni juhi Peeter Nõgu sõnul suur eneb kavandatud ehitustööde käigus hoone pindala üle kahe korra ehk praeguselt 7000 ruutmeetri asemel on tulevikus D-terminalis pinda ligi 14 000 ruutmeetrit.

«Planeeritud laiendustööde käigus ehitatakse  välja uue funktsionaalsuse ja arhitektuurse kontseptsiooniga terminali ruumid ja fassaadid, rajatakse kaasaegsed tehnosüsteemid ning rekonstrueeritakse ka hoonet teenindavad tehnovõrgud ja alajaamad,» selgitas Nõgu.

«Olemasolev D-terminal oli projekteeritud teenindama 2,5 miljonit reisijat aastas, aga juba praegu läbib terminali üle kuue miljoni inimese.  Laevad on muutunud suuremaks ning  sõiduplaanid tihedamaks, seetõttu on terminalis vaja üheaegselt teenindada mitmeid tuhandeid kliente. Laevafirmad on teinud suuri investeeringuid ja ka sadam peab nende arengutega kaasas käima, et pakkuda oma reisijatele paremat reisikogemust,» märkis Peeter Nõgu. 

D-terminali laiendamine on osa Vanasadama uuenemisest, mis aitab muuta meie vabariigi ja pealinna esindusvärava kasutajasõbralikumaks ning kogu sadama-ala atraktiivsemaks.

D-terminali rekonstrueerimise eeldatav maksumus on 15 miljonit eurot ja seda kaasrahastab Euroopa Liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles