Leemets: Tallinn peab lõpetama raha raiskamise Ühistupangas (3)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk Ühistupanga asutamiselt aastal 2015.
Hetk Ühistupanga asutamiselt aastal 2015. Foto: Liis Treimann

Tänasel Tallinna linnavolikogu istungil esitas Reformierakonna fraktsiooni aseesimees Ants Leemets eelnõu, mille kohaselt Tallinna linn loobuks Ühistupangale kahjumi katteks antud garantiist.

«Alates Ühistupanga loomisest 2015. aastal on Tallinna linn matnud sinna miljoneid eurosid maksumaksja raha. Ühistupangal on 161 liiget, kuid 95 protsenti selle osakapitalist on tulnud Tallinna linnalt ehk ainult ühelt liikmelt. Lisaks on Tallinna linn andnud Ühistupangale 4,2 miljoni euro suuruse garantii panga varasemate aastate kahjumi katmiseks,» rääkis Leemets.

«Kokku on Tallinna linn seega matnud Ühistupanka üle kümne miljoni euro. Samas on pank endiselt tegevusloata ja kahjumis ning jääb arusaamatuks, mis on selle panga vajalikkus linnale,» lisas Leemets.

Leemets leiab, et Tallinna linna raha suunamine Ühistupanka on maksumaksja raha põletamine ning esimese asjana peaks linn loobuma Ühistupanga kahjumi katmisest. «Esitasin volikogus eelnõu, mille kohaselt linn loobuks Ühistupangale antud 4,2 miljoni euro suurusest garantiist, millega hakatakse katma panga varasemate aastate kahjumit. Seda raha saaks kasutada oluliselt otstarbekamalt, näiteks eestikeelsele õppele üleminekuks vene õppekeelega koolides ja lasteaedades või lasteaia kohatasu kaotamiseks,» lausus Leemets. ​

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles