Reformierakond tahab eestikeelset õpet juba lasteaias

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsioon valmistab ette eelnõu, mille järgi algaks eestikeelne õpe Tallinnas juba lasteaiast.

«Kahe emakeelega, eri inforuumides elavate kogukondade eraldatus on probleem, mille lahendamisele aitaks teadlaste hinnangul kõige rohkem kaasa ühtsele, eestikeelsele lasteaiale üleminek,» põhjendas Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni liige Keit Pentus-Rosimannus. 

Reformierakonna fraktsioon soovib välja töötada muudatust, mille järgi piisava üleminekuaja, pedagoogide koolitamise ja materjali ettevalmistamise järel muutuks Tallinna lasteaedades toimuv õpe järk-järgult eestikeelseks.

Nii viimane inimarengu aruanne kui ka integratsiooni monitooring kinnitavad, et eesti keele oskus annab muu hulgas vene emakeelega noortele ka paremad võimalused tulevikus edukas olla, saada parem haridus ja võimalused tööturul ning murda segregatsiooniring, millega juba pikalt hädas ollakse, sõnas Pentus-Rosimannus.

Ta lisas, et uuringud näitavad, et üle 70 protsendi vene emakeelega laste vanematest peavad õigeks alustada eesti keele õpet lasteaiast. 

Enne Tallinna eelnõu esitamist konsulteerib Reformierakonna fraktsioon nii keele- kui ka haridusekspertidega.

Eelnõu soovitakse esitada Tallinna volikogu kevadise istungjärgi käigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles