Sel aastal korrastatakse Nõmme ajaloolisi jaamahooneid

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme jaamahoone.
Nõmme jaamahoone. Foto: Mihkel Maripuu

Nõmme linnaosa valitsusel on kavas korrastada muinsuskaitsealuseid jaamahooneid, selleks on eelarves ette nähtud kokku 137 000 eurot.

Linnaosavanem Grete Šillis ja Tallinna linnaplaneerimise ameti muinsuskaitse osakonna juhataja Boris Dubovik külastavad täna jaamahooneid ja vaatavad üle plaanitavate tööde nimekirja.

Kunagised Nõmme linnaosas asuvad raudteejaamad ei täida juba aastaid oma esialgset funktsiooni ning hoonetele on leitud uus kasutusotstarve. Rahumäel tegutseb vaba aja keskuse mängujaam, Nõmme jaam on koduks muuseumile ja restoranile Elsa, Hiiu jaamas rendib ruume IT-TV Remondi töökoda, Kivimäe jaamas käib koos Nõmme Vanameeste Klubi ning Pääskülas vaba aja keskuse eakate päevakeskus.

«Investeeringuteks ette nähtud 137 000 eurot jaguneb kaheks. 37 500 eurot on kavandatud Nõmme jaamahoonele, 99 500 eurot jaguneb Rahumäe, Hiiu ja Kivimäe jaama vahel. Pääsküla ajaloolist jaamahoonet korrastas linnaosavalitsus eelmisel aastal,» rääkis Šillis.

«Oleme kõikide jaamahoonete puhul reastanud vajalikud tööd. Millises mahus ja kui palju teha jõuame, sõltub konkreetsetest hinnapakkumistest ning muinsuskaitselistest piirangutest. Näiteks Rahumäe mängujaamas on kindlasti vaja uuendada küttesüsteemi ning soojustada põrandat, sest seal käivad väikelapsed oma vanematega. Põrand valmistab muret ka Kivimäel. Nõmme jaamahoonel tuleb üle vaadata fassaad, mida pole varem sisuliselt renoveeritud,» loetles linnaosavanem mõningaid plaane, mis jaamahoonetega kavas ette võtta on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles