Mölder: nõukogudeaegse mõtteviisiga Ardo Ojasalu ei saa jätkata komisjoni juhina (8)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Erakondade Rahastamise Järelevalve Komisjoni (ERJK) liige Tõnis Mölder (Keskerakond) kritiseerib komisjoni esimeest Ardo Ojasalu, kelle arvates tuleks enne panna inimene vangi ja siis leida selleks alles põhjus.

Mölderi arvates ei tohiks sellise mõttemalliga isik komisjoni juhtimist jätkata. Mölderi sõnul komisjon alles analüüsib Tallinna linnameedias juhtivate Keskerakonna liikmete kohta avaldatud artikleid ning sellised sõnavõtud on ERJK esimehele kohatud ja lubamatud. «Tegemist ei ole 21. sajandi mõtlemisviisiga. Paraku on see Ardo Ojasalu nõukogudeaegne lähenemine, tuginedes vaid oma isiklikele seisukohtadele, et võtame kõigil pead maha ja hiljem vaatame, kas sellel on äkki ka mingi õiguslik alus,» lausus Mölder.

Mölder sõnas, et demokraatlikus ühiskonnas oleks väga alarmeeriv, kui näiteks kohus lubaks endale samasugust käitumist kui ERJK, mis teeb samuti otsuseid ning peaks lähtuma oma töös seadustest ja õigusaktidest. «On uskumatu, et komisjoni esimees ise ei suuda oma väljaütlemistes neid järgida. Leian, et komisjoni esimees peaks ise kohast loobuma või tuleks ta tagasi kutsuda,» ütles Mölder

ERJK esimees Ardo Ojasalu sõnas eile BNSile komisjoni tööd kommenteerides, et saab alles selgeks, kas Tallinna linnapea «Taavi Aas pannakse kohe trellide taha või saab ta veel mõnda aega ringi käia.»

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles