Koolilapsed tähistavad Eesti sünnipäeva kaerajaani ja ühisfotoga

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
7.B klassi õpilane Saamueli tehtud droonifoto kooliperest.
7.B klassi õpilane Saamueli tehtud droonifoto kooliperest. Foto: Erakogu

Haabneeme koolipere peab Eesti 100. sünnipäeva meeles meeleoluka ühisfotoga ning Rahumäe põhikooli õpilased tegid riigi juubeli puhul omale selgeks kaerajaani sammud. 

Ettevõtmine sai alguse kooli raamatukogutöötaja ettepanekust võtta kooliperega osa Eesti 100. sünnipäevale pühendatud ühisprojektist, rääkis Haabneeme kooli juht Sirje Toomla. 

Selleks, et kõik tähed õnnestuksid, pandi teadetetahvlile suur skeem tähtede ja klasside asetusest kooli lipuväljakul. Kehalise kasvatuse tundides proovisid õpilased tähefiguurid läbi. 

Pilt tehti Haabneeme kooli maja 9. sünnipäeval, 26. jaanuaril. «Haabneeme koolil on tore traditsioon, et sünnipäeval maiustab iga klass ühiselt tehtud küpsisetordiga. Kui sellel reedel olid tordid söödud ja aktus peetud, kogunes kogu kool – õpilased, õpetajad, tugitöötajad ja muu personal lipuväljakule,» rääkis koolijuht. 

Meeleoluka foto tegi 7.b klassi õpilane Saamuel, kelle droonifotodest on koolimaja seintel väljapanek. 

Toomla lubas, et ühisfoto seatakse koolis aukohale, et see innustaks kogu kooliperet ka edaspidi osalema huvitavates projektides. 

Tallinna Rahumäe põhikool kingib Eestile 100. sünnipäevaks 100-sekundilised vaheklipid kaerajaani tantsivatest õpilastest, mida õpetajad saavad ka tunnis vahepalana kasutada väsinud ja ergutamist vajavate õpilaste aktiviseerimiseks.

Kooli arendusjuhi Kai Koorti sõnul otsustati Eestile kingitust valides vajalik siduda toredaga. 

Projekti oli Koorti sõnul suhteliselt pikk ja mahukas. Novembris õpetasid rahvatantsu õpetajad kõigile selgeks kaerajaani baassammud ja iga klass arendas seejärel baassammudest endale oma versiooni kaerajaanist. Jaanuaris filmis kooli vilistlane kõik tantsud koolimajas ja selle ümbruses üles ning iga klass sai endale mälestuseks video oma kaerajaanist.

Lisaks loodi terviklik ja korralikult monteeritud umbes 15-minutiline film kaerajaani tantsivast Rahumäe koolist, peaosas 6.a ja 6.c rahvatantsurühm. 

Projektis osales kogu koolirahvas, seega umbes 800 inimest.

«Oleme väga uhked, meie saime sellise võimsa ühisprojektiga oma koolis hakkama,» ütles Koort. 

Tallinna Rahumäe põhikooli õpilased harjutavad tantsusamme.
Tallinna Rahumäe põhikooli õpilased harjutavad tantsusamme. Foto: Tallinna Rahumäe Põhikool
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles