Viru tänava lillekioskite üür kasvas kuuekordseks (4)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeva hommikul korraldatud oksjonil kasvas Viru tänava renoveeritud lillekioskite üürihind varasemaga võrreldes umbes kuuekordseks.

Kui enne remonti küsis linn ühe kioski eest kuus üüri 600 eurot, millele lisandusid käibemaks ja kommunaalkulud, siis oksjonil kujunes ühe kioski üürihinnaks keskmiselt 3800 eurot pluss käibemaks.

14 kioskit pandi ükshaaval oksjonile ning kõige odavam hind on 3550 eurot ja kõige kallim 4100 eurot. Vastsed üürnikud saavad Viru tänaval kauplema hakata heal juhul alles märtsi alguses, sest enne seda tuleb läbida terve rida bürokraatlikke protseduure.

Kolme tööpäeva jooksul on õigus esitada protest enampakkumise komisjonile. Protest peaks olema laekunud hiljemalt neljapäeva, 15. veebruari tööpäeva lõpuks. Võimalike protestide rahuldamine või rahuldamata jätmine peaks olema tehtud 22. veebruariks. Arvatavalt jõutakse tulemuste kinnitamiseni 27. veebruaril, seejärel peavad oksjonitulemused viis päeva veebis välja pandud olema ja alles seejärel saab linn hakata võitjatega lepinguid sõlmima.

«Kui kõik hästi läheb, siis on märtsi alguseks kõik valmis. Meie teeme omalt poolt kõik, et ettevõtjad saaksid võimalikult kiiresti kauplemist alustada,» kinnitas ettevõtlusameti jurist Kaialiisa Koolberg.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles