Pildid: Tallinna Sõle spordikeskuse jalgpallihall vajus taas kokku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sõle spordikeskuse juhataja Alar Nääme sõnul tekkis halli ülespanekul tehniline rike või lasid spetsialistid ise hallis rõhu liiga kõrgele. 

Umbes-täpselt üks kuu tagasi tuli teade, et aasta tagasi valminud jalgpallihall kukkus kokku. Põhjus: purunesid ankrud, mis trosse betooni küljes kinni hoidsid.

Sõle spordikeskuse juhataja Alar Nääme helistas halli valmis ehitanud sloveenlastele, et nad vead garantiikorras parandaks. 

12. veebruaril alustasid mehed parandustöödega ning kilehall oli paari päevaga püsti. Jalgpallurite rõõm ei kestnud kaua, sest eile õhtuks oli hall taas kössi vajunud. 

«Halli membraan rebenes vanast kohast jälle katki,» ütles spordikeskse juhataja Alar Nääme. Ta selgitas, et suure tõenäosusega tekkis hallis tehniline rike või lasid spetsialistid ise hallis rõhu liiga kõrgele.

«Midagi pidi kella nelja ajal öösel juhtuma. Automaatika andmete järgi hakkas mingisugusel põhjusel rõhk järsku tõusma ja mingil hetkel on andmed üldse süsteemidest ära kadunud,» rääkis Nääme, lisades, et ootab ekspertiisi tulemusi ning spekuleerida ei soovi. 

Nääme ütles, et hetkel pole selge, kas kulud lähevad garantii alla või mitte. «Eeldame, et läheb, aga Sõle inimesed polnud isegi siin, kui see kokku kukkus.»

Kuidas saavad jalgpallurid kindlad olla, et halli lagi neile tulevikus selga ei kuku? Kaks korda on kokku kukkunud, äkki kukub veel. «No kui sloveenid ütlevad, et on võimalik parandada seda ja ei kuku selga, siis järelikult nii on,» ütles Nääme.

Sõle spordikeskuse kaarhall vajust peale püstitamist taaskord kokku. Foto
Sõle spordikeskuse kaarhall vajust peale püstitamist taaskord kokku. Foto Foto: Sander Ilvest
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles