Lasnamäe aastapreemia pälvisid Maria Derlõš ja Roald Johannson

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roald Johannson
Roald Johannson Foto: Aivo Kallas

Lasnamäe aasta kodaniku preemia pälvis kogukonna koostöö edendaja Maria Derlõš ja Lasnamäe aasta tegija auhinna sai ajakirjanik Roald Johannson. 

Johannsoni ja Derlõši puhul sai määravaks müüte murdev ja eelarvamusi kummutav lähenemine. «Nii Maria Derlõš kui ka Roald Johannson on andnud suure panuse, et hajutada pinnapealseid ja ekslikke negatiivseid arvamusi Lasnamäe kui elupaiga suhtes,» ütles Lasnamäe linnaosavanem Maria Jufereva.

Ta lisas, et nii Derlõš kui ka Johannson on Lasnamäed vaadelnud süvitsi ja näinud Tallinna suurimas linnaosas potentsiaalirohket elupaika omanäoliste vaba aja veetmise võimalustega.

Maria Derlõši puhul toodi välja Lasnaidee kogukonnaliikumise vedamist, mis panustab mitmel eri viisil kodanike omaalgatuse julgustamisele ja elukeskkonna paremaks muutmisele. Umbes aasta tagasi pöördusid linnaosavalitsusse Lasnaidee aktivistid algatusega rajada uus puhkeala. Tänaseks on uue Priisle pargi I etapi ehitustööd lõppenud. Lasnaidee tegeleb muu hulgas ürituste ja aktsioonide korraldamisega, mis on suunatud elanike teadlikkuse ja motivatsiooni suurendamisele kodukoha suhtes.

Ajakirjanik Roald Johannson pälvis Lasnamäe tegija preemia Kanal 2 saate «Roaldi nädal» eest, kus ta tutvustas põhjalikult ja värvikalt suurele osale eestikeelsest publikust Lasnamäed ning lahkas linnaosa puudutavaid kujutelmi. Lasnaidee ühendus korraldab Raadiku elamupiirkonna noortele üritusi, mis on suunatud sealsele elupaiga seisundi parendamisele.

Lasnamäe aasta kodaniku ja Lasnamäe aasta tegija preemiad kuulutati välja eileõhtusel Lasnamäe linnaosavanema vastuvõtul, mis oli pühendatud Eesti Vabariigi 100. aastapäevale.

Maria Derlõs ja Maria Jufereva
Maria Derlõs ja Maria Jufereva Foto: Lasnamäe linnaosavalitsus
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles