Fahle Pargi alal algasid suured lammutustööd

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Endise tselluloositehase alal Tartu maantee ääres, kuhu juba aasta pärast kerkib uus äri- ja elukvartal Fahle Park, algasid mahukad lammutustööd.

Lammutamisele lähevad nõukaaegsed hooned, millel puudub muinsusväärtus. Kokku toimuvad lammutustööd 9000 ruutmeetril.

«See objekt on üsnagi keerukas, sest paljud hooned on päris kõrged ning kogu ehitis asub mäe peal,» ütles objektijuht Rainer Tiigi lammutusfirmast Aspen Grupp OÜ. «Kuna peame säilitama sektsioone hoonetest, siis on sellega palju tegemist ning tuleb olla väga ettevaatlik. Kuna aga meil on peaaegu 25-meetrise siruulatuse ja pika noolega ekskavaator, siis saame kõrgeid osi ehitistest hõlpsasti ja turvaliselt lammutada.»

Tiigi kinnitas, et kõigi linnaelanike ja möödasõitjate ohutus on igati tagatud ning lammutustööd kellelegi ohtu ei kujuta. On võimalik, et Tartu maantee poolt lammutama asudes taotletakse mingiks perioodiks ka tee sulgemine, kuid sellest antakse piisava varuga ette teada.

Pooleteise aasta jooksul ehitab ja rekonstrueerib Fausto Capital aadressile Tartu maantee 80 modernse äri- ja elukvartali Fahle Park. Arenduse esimeses etapis valmib 21 500 ruutmeetri jagu A-klassi nõuetele vastavat äripinda. Arenduse kogumaht on enam kui 100 000 ruutmeetrit. Arhitektuurse lahenduse on teinud KAOS Arhitektid OÜ.

Fahle Pargi esimese ehitusjärgu ankurrentnik AS Eesti Meedia kolib kavandatavale 8000 ruutmeetrile kõigi oma Tallinnas tegutsevate üksustega järgmise aasta teisel poolel. Meediakontsern saab endale Eestis ainulaadse moodsaimate võimalustega meediamaja, kus on koos nii raadio-, televisiooni- kui ka ajalehetoimetused.

Fahle Pargi ärikvartalisse kuuluvaid hooneid hakkavad ühendama aastaringselt soojad klaaskatusega galeriid, kus asuvad kohvikud, restoranide terrassid ning puhkealad. Lisaks büroodele leiavad kvartalis koha kultuuriasutused, spordiklubi, esitluspinnad ning kvartali töötajatele ja elanikele suunatud ettevõtted (ilu- ja tervisekeskus, lastehoid jms).

Fausto Capital on 15-aastase ajalooga täielikult Eesti kapitalil põhinev kinnisvaraarendusettevõte, mis keskendub eelkõige kinnisvarainvesteeringutele. Fausto tegutseb kaubandus-, büroo- ja elamukinnisvara arendamise, üürimise ja haldamisega. Fausto Capitali portfelli kuulub kokku üle 70 000 ruutmeetri kaubandus- ja äripinda ning varade maht on kokku üle saja miljoni euro.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles