Droonigalerii ja video: alkoholijoobes veokijuht sõitis rongile ette, üheksa inimest sai vigastada (33)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harjumaal Keila lähedal Kulna raudteeülesõidul sõitis täna hommikul veoauto ette reisirongile, õnnetuses sai vigastada üheksa inimest. Veoauto juht oli tarvitanud alkoholi.

Häirekeskus sai teate Keila lähedal Kulna ülesõidul toimunud rongi ja veoauto kokkupõrkest kell 8.30. Õnnetuse tagajärjel paiskus rööbastelt kaks vagunit ning veoauto juht tuli sõidukist välja lõigata.

Politsei kinnitusel viidi sündmuskohalt haiglasse üheksa inimest, kellest üks – 49-aastane veokijuht on raskes seisus. Vigastada saanud 50-aastane vedurijuht vaadati haiglas üle ning lubati koju.

Päästeameti andmetel toimetas kiirabi sündmuskohalt haiglasse veoautojuhi, rongijuhi, reisisaatja ja kuus rongis olnud reisijat.

Päästjate jaoks on aktiivne päästetöö lõppenud, sündmuse juhtimine läks politsei kätte.

Veokijuht oli tarvitanud alkoholi

Analüüsi tulemusena selgus, et veoautojuht oli alkoholi tarvitanud. Juhtunu väljaselgitamiseks alustati väärteomenetlust.

Põhja prefektuuri operatiivjuht Urmet Tambre ei mõista, mis toimub inimeste peas, kes tarbivad alkoholi ja istuvad rooli.

«Kui palju inimesi peab surma ja viga saama, kuni inimesed lõpuks aru saavad, et alkohol ja juhtimine ei käi kokku. Ärme solgi Eesti riigi sünnipäeva oma lollustega. Kui pead sõidukit juhtima, siis püsi kaine,» ütles Tambre.

Viimastel andmetel on kõik Kulna rongiõnnetuses viga saanud inimesed, välja arvatud veokijuht, haiglast kodusele ravile pääsenud, ütles politsei pressiesindaja kella 19.45 paiku Postimehele.

Liiklus jääb sündmuskohal suletuks vähemalt ööpäevaks

Põhja prefektuuri operatiivjuht Urmet Tambre sõnul on raske liiklusõnnetuse põhjused selgitamisel. «Esialgset infot haiglasse viidud kannatanutest saab politsei infotelefonilt 612 3000. Õnnetuspaigas reguleerivad liiklust politseinikud. Rongiliiklus õnnetuspaigas ja teelõik Vana-Haapsalu maanteelt Ohtu suunas jääb suletuks vähemalt ööpäevaks,» sõnas Tambre, kes soovitab autojuhtidel valida alternatiivne marsruut.

Põhja prefektuuri operatiivjuht Urmet Tambre:

Eesti Raudtee ohutusdirektor Ivan Kappanen:

Eesti Raudtee ohutusdirektor Ivan Kappanen rääkis sündmuskohal viibinud Postimehe reporterile, et tõenäoliselt võtab õnnetuse tagajärgede likvideerimine aega rohkem kui 24 tundi ning ilmselt homme rongid sellel lõigul ei liigu.

Kappaneni hinnangul võis rongi kiirus õnnetushetkel olla 60–70 km/h, täpsemad andmed selgitab välja uurimine. Kui palju kokkupõrke ajal rongis reisijaid oli, pole teada.

Kappaneni sõnul pole Eestis niisuguste õnnetuste likvideerimisega väga suurt praktikat. Näitena tõi ta välja 2014. aastal juhtunud Riisipere õnnetuse, kuid kinnitas, et siis olid tagajärjed kergemad kui täna.

Elron teatab oma kodulehel, et Kulna raudteeülesõidul toimunud raudteeõnnetuse tõttu sõidavad läänesuuna rongid marsruudil Tallinn-Keila-Tallinn.

Marsruudil Keila-Paldiski-Keila sõidab asendusbuss 814BTL ning marsruudil Keila-Riisipere-Keila sõidab asendusbuss 031MND.

Õnnetuskohas on liiklus suletud ning liiklejad suunatakse ümbersõidule: Keila- Haapsalu maantee - Ülesõidu tn (Keila linna) - Ringtee tn (Keila linn) - Linnamäe tee.

Kulna ülesõidul toimunud õnnetuses osalenud veok on kindlustatud ERGO kindlustuses ning kõigil vigastada saanud isikutel palutakse hüvitise taotlemiseks pöörduda otse firma poole. ERGO kahjukäsitlusvaldkonna juhi Caterina Lepvaltsi sõnul hüvitab kindlustusselts liiklusõnnetuses vigastada saanud isikutele seaduse kohaselt ravikulud ja saamata jäänud töötasu. 

Kahjuteate saab esitada ergo.ee veebilehel või saates info aadressil kahju@ergo.ee.

Elron: rongide remondi tõttu ükski reis teenindmata ei jää
Elroni pressiesindaja Mariis Adambergi sõnul on tänase raudteeõnnetuse kahjusid veel vara hinnata, kuid õnnetusse sattunud rongi taastamisele kuuldub eeldatavasti mitu kuud.

Adambergi sõnul ei ole remondis olevate rongide tõttu vaja muudatusi sõidugraafikus karta. «Remondi ega hoolduse tõttu ei jää ükski reis teenindamata, saame antud olukorra lahendada kokku haagitud rongide arvelt. See tähendab, et tipptunnil võib see kaasa tuua olukorra, kus kõigil ei ole võimalik kohe istekohta leida,» rääkis Adamberg.

Kõik 38 Elroni rongi on ringluses ja läbivad korralisi hoolduseid vastavalt hooldusgraafikule.

Tehnilise järelevalve amet (TJA) algatas kokkupõrke asjaolude uurimiseks menetluse

Tehnilise järelevalve ameti sõnul käidi sündmuskohal, et fikseerida juhtumi esmased asjaolud. Kulna raudteeülesõit on varustatud nõuetekohase märgistusega ning ülesõidul on tagatud nähtavus.

TJA selgitab oma menetlusega välja juhtumi täpsemad asjaolud seoses raudteeliikluse korraldamise ja veeremi käitamise nõuetega. Menetluse käigus kontrollitakse raudteeülesõidukoha vastavust kehtestatud nõuetele ning analüüsitakse veeremi pardaarvuti logifaile.

Lisaks TJA-le on algatanud selle juhtumi osas menetluse politsei- ja piirivalveamet ning ohutusjuurdluskeskus.

Uudist täiendatakse jooksvalt!

Kommentaarid (33)
Copy
Tagasi üles