Õnnetusest pääsenu video: veokisse kinni jäänud juht läitis šokist sigareti (2)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kella poole üheksa paiku hommikul juhtus Kulna rongipeatuse lähedal õnnetus, kui veoauto rammis Elroni reisirongi. Kokkupõrge oli nii tugev, et lükkas rööbastelt maha kaks vagunit. Õnnetuses sai viga üheksa inimest ning veokijuht tuli kabiinist välja lõigata.

Esimeses vagunis istunud Toomase* sõnul tekkis pärast kokkupõrget rongis suur paanika ning mõne inimese närvikava ei pidanud vastu. «Rong tõmbas kohe kreeni ja jooksis rööbastelt maha. Vaguni ümbert kukkusid ära aknaraamid ning veoauto järelhaagises olnud muld lendas ustest ja akendest sisse. Põrand oli sodi, mulda ja aknaraame täis,» meenutas vaid põrutusega pääsenud mees.

«Esimese asjana öeldi talle, et ära suitseta siin. Tüüp oli omale suurest närvist seal bensiinihaisu sees pläru ette pannud.»

«Kui suurem ehmatus läbi, hakkasime vaatama, mis kellelgi viga on ning veendusime, et rongijuht on elus,» rääkis ta. Tema sõnul lahkus vedurijuht kabiinist siiski omal jalal.

Reisija sõnul eeldasid kõik, et pärast nii ränka õnnetust on autojuht kindlasti surnud. «See kabiin nägi ikka väga kohutav välja,» tõdes ta. Esimesed päästjad jõudsid pealtnägija sõnul sündmuskohale väga kiiresti – vähem kui kümne minutiga.

«Kui päästjad veoautokabiini juurde jõudsid ja tüübiga rääkima hakkasid, siis oli üllatus suur, kuna kõik eeldasid, et ta on surnud. Esimese asjana öeldi talle, et ära suitseta siin. Tüüp oli omale suurest närvist seal bensiinihaisu sees pläru ette pannud. See oli päris kummastav element,» meenutas reisija.

Mehe sõnul raputas kokkupõrge ikka päris korralikult, kuid kuna ta istus kahe istme vahel, lõi tema vaid põlved ära ning jäi oma kohale pidama. «Aga osa inimesi ikka lendas, teenindaja sai vist kõige suurema kaare sisse ja tal oli pärast muhk otsa ees, mõni inimene lõi näo vastu eesolevat lauda,» kirjeldas ta.

* - nimi muudetud ja toimetusele teada.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles