Vabariigi aastapäeval süüdatakse tuli Jüriöö pargis

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuli Jüriöö pargis.
Tuli Jüriöö pargis. Foto: Liis Treimann

Eesti Vabariigi 100. aastapäevale pühendatud sünnipäevanädalal toimub pidulik kontsert kultuurikeskuses Lindakivi ning süüdatakse tuli Jüriöö pargis.

Pidupäeva eel, reedel, 23. veebruaril kell 18 annab Kultuurikeskuses Lindakivi (Koorti 22) Eesti Vabariigi 100. aastapäeva auks piduliku  kontserdi USA Euroopa vägede orkestri diksiländansambel. Jazz muusikakontsert toimub koostöös USA suursaatkonnaga Eestis.

Traditsiooniliselt tähistatakse riigi sünnipäeva Tallinna kõrgeimas punktis – Jüriöö pargis, kus 24. veebruaril kell 15 süüdatakse tuli, peetakse kõnet ning asetatakse pärjad Vabadussõjas langenute mälestusmärgi juurde. Tseremoonia järel pakutakse linnarahvale sooja suppi.

«24. veebruaril tähistab Eesti 100. sünnipäeva. Soovin meie riigile ja rahvale, et ka meie tulevased põlved saaksid sama uhkelt tähistada Eesti Vabariigi 200. aastapäeva. Olen veendunud, et peame olema uhked selle üle, kuhu oleme sajandi jooksul jõudnud, hindama oma edusamme ja saavutusi. Vaid üksteist märgates ja toetades suudame olla tugevad ning hoida oma riiki. Õnnitlen kõiki selle sündmuse puhul! Kogu aasta vältel toimuvad Lasnamäel Eesti 100. sünnipäevale pühendatud üritused. Mul on hea meel näha teid osalemas aastapäeva pidulikel sündmustel,» ütles Lasnamäe linnaosavanem Maria Jufereva.

Üritused on kõigile tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles