Pakase saabumisel on kodutute öömajad avatud ka päeval

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutu Paldiski maantee äärses metsatukas.
Kodutu Paldiski maantee äärses metsatukas. Foto: Mihkel Maripuu

Arvestades ilmaprognoosi, mille kohaselt läheb ilm nädala lõpus väga külmaks, on alates reedest kodutute öömajad avatud ka päeval ja seda seni, kuni ilmad muutuvad taas soojemaks.

Riigi sajandal aastapäeval pakutakse öömajades ka süüa. «Tallinna kodutute öömajades jagub kohti ning kõikidele abivajajatele on võimaldatud öömajateenus, ühtegi abivajajat tänavale ei jäeta ning vajaduse tekkimisel luuakse ka lisakohti,» kinnitas abilinnapea Tõnis Mölder.

Näiteks oli esmaspäeval Alasi 8 öömajas 45 inimest, samas kui kohti on seal 60. Akadeemia tee 34 öömajas viibis siis 34 inimest ning Merelahe tee 4 öömajas 22 inimest.

Lisaks öö veetmisele voodis saab abivajaja end kohapeal ka pesta, tutvustatakse söögitegemise võimalusi ning vajadusel saab selga puhtad riided. Öömajades on turvaline ning rahulik, isiklikud esemed on võimalik lukustada kappi. Öömajalistele antav abi on loomulikult tasuta.

«Soovin panna linnakodanikele ka südamele, et kui näete tänaval mõnda abivajajat, kes näiteks ei liiguta või on põhjust arvata, et inimene vajab mistahes abi, tasub kindlasti helistada numbrile 112 ning kutsuda kiirabi. Kiirabi tuvastab inimese seisundi ja abi vajaduse ning vajadusel viib inimese haiglasse või kutsub politsei. Nõnda saame ära hoida külmumisi ja alajahtumisi,» lausus Mölder.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles