Kadriorust saadeti teele retrotrammid Johan ja Jüri (2)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Linnatranspordi AS (TLT) esitles Eesti Vabariigi 100. sünniaastapäeva eel Kadriorus retrotramme Johan ja Jüri, mis said oma nime Eesti Vabariigi sõjavägede ülemjuhataja Johan Laidoneri ning Eestimaa Päästekomitee liikme Jüri Vilmsi auks.

Ajalooliste trammide Kadrioru liinile toomine on plaanipäraselt kulgenud. Möödunud aasta oktoobris tegi 3. liinil esimese sõidu retrotramm Konstantin, mis sai oma väljanägemise 1930ndatel aastatel Dvigateli tehastes toodetud trammidelt.

Vahetult enne jõule läksid liinile Jaan ja Julius ning  täna, Eesti Vabariigi 100. sünniaastapäeva eel, saadeti teele retrotrammid Johan ja Jüri. Lähiajal läheb liinile ka kuues retrotramm, mis hakkab kandma nime Ernst.

Leping retrotrammide ehitamiseks sõlmiti ASiga Ühinenud Depood 2016. aasta oktoobris. Trammid kujundati läinud sajandi esimese poole ühissõidukite välisilmet ning interjööri jäljendavalt ja varustati tänapäevase tehnoloogiaga. Lisaks täna sõitma hakanud trammidele on nimelise trammi saanud Konstantin Päts, Jaan Poska ja Julius Kuperjanov. Viimasena jõuab liinile tramm Ernst Jaaksoni mälestuseks.

Kuue retrotrammi projekteerimise ja ehituse hind on ligi neli ja pool miljonit eurot.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles