Galerii: juubelinädal jõudis skulptuuride sallitamiseni (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

EV100 sünnipäevanädala pidustused jõudsid neljapäeval üle Eesti, kui enam kui 20 tuntud skulptuuri ning 14 kunagise riigivanema fotoskulptuuri said sinimustvalged sallid või mütsid.

22. veebruaril 1918 üritas Päästekomitee sõita iseseisvusmanifesti avalikustamiseks Tartusse, mis paraku ei õnnestunud. See seik ajendas riigimehi Eesti iseseisvusmanifesti ärakirju läkitama teistesse maakonnalinnadesse lootuses, et Eesti riigi väljakuulutamiseks tekib mujal võimalus, ütles riigikantselei EV100 suursündmuste juht Margus Kasterpalu.

EV100 sünnipäevanädala neljandal päeval saab vähemalt 20 tuntud skulptuuri Eesti Vabariigi sünnipäevaks sinimustvalged sallid ja mütsid. Aktsiooniga on liitunud veel mitu kohalikku omavalitsust. Samuti saavad sinimustvalged sallid kaela 14 kunagise riigivanema fotoskulptuuri.

Idee autoriks on kunstnik Marceau Couve koos KAOS Arhitektidega. Sallid ja mütsid on kudunud Põlva Käsitööklubi, Hiiumaa Käsitööseltsi ja Tallinna MTÜ Omaabi kudumismeistrid ning Uljas & Daughtersi masinkudujad.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles