Fotod: hotell Estorias avati mereteemaline numbrituba

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Meremuuseum ning Viru keskuses asuv hotell Solo Sokos Hotel Estoria avasid ühiselt mere ja laevade teemalise numbritoa.

Solo Sokos Hotel Estoria on mõne aasta eest avatud hotell, millel on Viru hotelliga ühine sissepääs, kuid mis asub hotelli kõrval oleva Viru keskuse kompleksi kuuluvas hoones seitsmendal, kaheksandal ja üheksandal korrusel. Hotellis on 93 numbrituba ning sinna pääseb Viru hotelli seitsmendalt korruselt kahte hoonet ühendava klaasgalerii kaudu.

Hotelli nimi Estoria on tuletatud sõnadest Estonia ja Stories ehk lood ning selle iga numbrituba jutustabki ühe loo Eesti kohta. Hotelli jagatud lood on koondatud ka 2015. aastal ilmunud raamatusse «100 põhjust, et Eestisse tulla». Raamat on nii menukas, et äsja tuli välja neljas trükk ja seda on müüdud 11 000 eksemplari.

Mereteemaline hotellituba jutustab nii Suurest Tõllust, Georg Otsast kui ka mitmest muust laevast. «Soomel ja Eestil on hulk ühist meresõidu ajalugu ja siin hotellitoa seinal olevad pildid kajastavadki seda ajalugu,» ütles Eesti Meremuuseumi direktor Urmas Dresen.

«Georg Otsa kaptenisillal seisis aastaid Ülo Kollo ja siin seinal klaasi all on koos tema fotoga ka kapteni sokid, millest üks on roheline ja teine punane. Teatavasti on laeval käigutuled ning parempoolne tuli on roheline ja vasak punane, niimoodi peaks ka neid sokke kandma. Tegelikult sai see asi alguse palju varem, kui Whitbread Round The World Race'il tõmbas kapten kogemata ühte jalga rohelise, teise punase soki. Sealt on ka pärit väljend «captain's socks»,» rääkis Dresen.

Georg Otsaga on sõitnud ja seda ka ööbimiseks kasutanud Nõukogude Liidu liider Mihhail Gorbatšov ja välisminister Eduard Ševardnadze. «Kollol on tänaseni alles palderjanitilgad, mida kasutas Gorbatšov ja mille ta laeva maha jättis. Gorbatšov ööbis kaptenikajutis ning minu mäletamist mööda talle kapteni voodi ei sobinud ja see tuli välja vahetada,» meenutas Dresen. Ševardnadzest aga olevat maha jäänud üsna mitu pudelit head konjakit ja uhiuued meestekingad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles