Tallinna elukohajärgse kooli taotluste vastuvõtt algab 1. märtsil

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mailiis Ollino

Esimeste klasside õpilastele elukohajärgse kooli määramise taotlusi saab Tallinna haridusametile esitada 1.-15. märtsini.

Taotlusi saavad 1.–15. märtsini esitada rahvastikuregistri andmetel Tallinnas elavad inimesed, pabertaotlusi võetakse vastu linna haridusametis, teatas linnavalitsuse.pressiteenistus. Taotluste vormid on nii eKoolis kui ka haridusameti kodulehel avatud 1. märtsist.

Abilinnapea Vadim Belobrovtsev ütles, et kõikidele Tallinna lastele on kindlustatud õppekoht ühes elukohajärgses munitsipaalkoolis. «Märtsis saavad vanemad esitada Tallinna haridusametile taotluse esimesse klassi astuvale lapsele elukohajärgse kooli määramiseks. Taotlust saab mugavalt esitada eKoolis, aga ka haridusametis koha peal. Soovitan seda kindlasti teha, sest nii saab vanem anda teada pere koolieelistusest, soovitud õppekeelest, ning õdede-vendade õppimisest samas koolis. Seda infot ei ole mujalt võimalik saada,» ütles Belobrovtsev.

Koolide määramisel arvestatakse põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse ning Tallinnas kehtiva korra alusel eelkõige elukoha lähedust koolile ja õdede-vendade õppimist samas koolis, võimalusel ka vanemate soove. Kui lapsevanemad ei ole taotlust esitanud, määratakse elukohajärgne kool rahvastikuregistri andmete alusel.

Tänavu on rahvastikuregistri andmetel kooliikka jõudnud 4800 Tallinna last.

Kandideerimine ülelinnalise vastuvõtuga koolidesse toimus veebruaris, kus esimesed klassid on valdavalt juba komplekteeritud kooli vastuvõtukorra alusel. Nendeks koolideks on Inglise kolledž, Juudi kool, Prantsuse lütseum, Reaalkool, Tõnismäe reaalkool ja Vanalinna hariduskolleegium. Üks ülelinnalise vastuvõtuga klass komplekteeritakse ka 21. Koolis, Saksa gümnaasiumis, Linnamäe vene lütseumis, Kadrioru saksa gümnaasiumis ja Tallinna Pae gümnaasiumis.

Neil lastevanematel, kelle lapsed on 1. märtsiks saanud koolikoha ülelinnalise vastuvõtuga koolis, ei ole vaja enam taotlust esitada.

Erivajadustega laste koolides – Lasnamäe põhikoolis, Ristiku põhikoolis, Heleni koolis, Laagna lasteaed-põhikoolis, Tondi põhikoolis ja Õismäe koolis – saab õppima asuda Innove Rajaleidja Tallinna ja Harjumaa nõustamiskomisjoni otsuse alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles