Blogi: hädamaandunud Smartlynxi lennuk eemaldati rajalt, lennurada avati täies ulatuses (14)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Läti lennufirma Smartlynx Airlines lennuk tegi kolmapäeva õhtul Tallinna lennuväljal hädamaandumise ja sõitis lennurajalt välja. Lühendatud lennurada avati nii õhkutõusmiseks kui ka maandumiseks õhtul kell 21.30. Öö jooksul eemaldati avariiline lennuk lennurajalt.

Tallinna lennujaama pressiesindaja Priit Koff ütles Postimehele, et kolmapäeval kell 17.11 tegi Tallinna lennujaamas hädamaandumise Smartlynxi lennuk Airbus A320.

Lennuki pardal oli intsidendi hetkel seitse meeskonnaliiget, kes pääsesid tervena. Reisijaid lennuki pardal polnud, sest tegemist oli treeninglennuga.

Intsidendi järgselt oli Tallinna lennujaama lennurada liikluseks täielikult suletud, kuid seejärel anti lennukitele luba tõusta lühendatud lennurajalt õhku vajaduspõhiselt. Seevastu maanduda polnud lennukitel võimalik. Lennujaama teatel suunati Vilniusest, Kiievist ja Viinist Tallinna saabuma pidanud lennud Helsingi lennuväljale.

Tallinna lennujaama pressiesindaja teatas hiljem, et lühendatud lennurada avatakse nii maandumisteks ja õhkutõusmisteks kell 21.30.

Lennuväljal viibinud Postimehe fotograaf ütles, et Smartlynxi lennuk seisab lennuraja Sõjamäe-poolses otsas ning on ilmselt lennurajalt veidi välja sõitnud. Lennurajal oli näha teenindavaid sõidukeid liikumas. Valmis olid seatud ka lennujaama päästeautod. Päästeameti pressiesindaja sõnul polnud päästjatel vaja sündmuspaigale sõita.

Ettevalmistustega Smartlynxi lennuki lennurajalt eemaldamiseks alustatakse täna öösel.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles