Tallinn loobus mitmemiljonilisest garantiist Ühistupangale

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants Leemets.
Ants Leemets. Foto: Peeter Langovits

Pärast seda, kui volikogu oli heaks kiitnud abilinnapea Aivar Riisalu plaani jätkata Ühistupanga tegevust tulundusühistuna, vormistati reformierakondlasest linnavoliniku Ants Leemetsa ettepanekul ka loobumine 4,2 miljoni euro suuruse garantii andmisest Ühistupangale.

Leemets esitas eelnõu, mis nägi ette sellest garantiist loobumise, aga kinnitas volikogu kõnepuldist, et kui mõni linnavalitsuse liige ametlikult kinnitab, et see garantii käiku ei lähe, siis võtab ta oma eelnõu tagasi.

«Nii linna õigusdirektor kui linna finantsdirektor kinnitasid, et nimetatud garantiikiri ei oma võlaõiguslikku tähendust ja selle alusel ei saa nõuda linna poolt väljamakseid. Ja linnavalitsusel ei ole õigust neid vahendeid välja maksta ilma selleta, et volikogu annaks vastava volituse,» ütles volikogu esimees Mihhail Kõlvart.

Leemetsa soovitud kinnituse andis Riisalu. «Ma saan seda kinnitada, sest selle garantii olemus tänaste otsuste valguses muutub järjest sisutumaks. Ehk see garantii ei pöördu täitmisele mitte mingil tingimusel,» lubas Riisalu.

«Sellisel juhul võtan oma eelnõu tagasi ja palun selle menetlemine lõpetada,» teatas Leemets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles