Rajasalu nõuab Merivälja kooli direktori vallandamist

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülle Rajasalu.
Ülle Rajasalu. Foto: Arno Saar/Õhtuleht

Linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni liige Ülle Rajasalu esitas Tallinna abilinnapeale Vadim Belobrovtsevile arupärimise, milles küsib selgitusi Merivälja kooli direktori Kaja Laanmäe tegevuse kohta.

«Möödunud nädalal kirjutas Eesti Päevaleht, kuidas Merivälja kooli direktor Kaja Laanmäe hoidis kooli palgal oma abikaasat, keda süüdistatakse tütarlaste ahistamises ja poega, kes mõisteti süüdi narkokuriteos. Kuigi tänaseks on mõlemad isikud ametist vabastatud, on lubamatu, et sellised inimesed üldse koolis töötata said,» ütles Rajasalu, kes on ka Pirita linnaosakogu esimees. ning lisas, et Merivälja kooli hoolekogu on seoses koolis kehalise kasvatuse õpetajana töötanud direktori abikaasa tegevusega pöördunud korduvalt ka Tallinna haridusameti poole ning esitanud avalduse politseisse seksuaalse ahistamise kohta. Samuti valmistas Rajasalu sõnul Merivälja kooli lastevanematele muret koolis töötanud direktori poeg, kelle kohus on süüdi mõistnud vähemalt kümnele inimesele narkootilise joobe tekitamiseks mõeldud koguses kokaiini omamises.

«Märkimist väärib ka asjaolu, et kuigi algul väitis Laanmäe, et otsustas oma poja ja abikaasa ametist vabastada oma närvide säästmiseks ehk enese initsiatiivil, siis hiljem tuli välja, et tegelikkuses andis Laanmäele käsu abikaasa ja poja vallandamiseks Tallinna linnavalitsus. Seega on Merivälja kooli direktor ka avalikkuse ees vassinud. See ei ole kindlasti ühele koolidirektorile kohane,» ütles Rajasalu.

Rajasalu meenutas ka, et tütarlaste ahistamises süüdistatava abikaasa ja narkokuriteos süüdimõistetud poja kooli palgal hoidmine ei ole esimene kord kui Kaja Laanmäe ebaeetiliselt käitub. «Näiteks mõned aastad tagasi müüs Laanmäe Merivälja koolis oma poja ettevõtte kaudu jäätist, mis on kaudselt vastuolus laste toitumisele seatud tervisenõuetega. Samuti juhtis Laanmäe mõned aastad tagasi MTÜ-d Pirita Haridusselts ning sokutas MTÜ-le linna poolt odavalt müüdud ruumid oma poja ettevõttele lastehoiuteenuse pakkumiseks,» meenutas Rajasalu.

«Tahangi saada abilinnapealt vastuseid selle kohta, kuidas on üldse võimalik, et kooli palgal töötavad narkokuriteos süüdi mõistetud direktori poeg ja tütarlaste ahistamises süüdistatav abikaasa. Samuti huvitab mind, kas nendel inimestel oli vajalik kvalifikatsioon koolis töötamiseks ning kes vastutab Merivälja koolis ilmnenud probleemide eest,» sõnas Rajasalu. «Pirita elanike ja Merivälja kooli õpilaste esindajana teen ettepaneku Kaja Laanmäe vabastamiseks Merivälja kooli direktori ametikohalt,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles