Taavi Aas: märtsipommitamise ohvrid väärivad mälestusküünalt

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märtsipommitamise ohvrite mälestuseks süüdatud küünlad Harju tänaval.
Märtsipommitamise ohvrite mälestuseks süüdatud küünlad Harju tänaval. Foto: Toni Läänsalu

Süüdates küünla märtsipommitamise ohvrite mälestuseks, hindame tänast turvatunnet Eestis ja Tallinnas, ütles Tallinna linnapea Taavi Aas tänases avalduses.

«Täna, 74 aastat tagasi langesid Tallinnale tuhanded pommid, tappes sadu inimesi ja hävitades suure osa meie ajaloolisest linnasüdamest. 1944. aasta märts jääb Tallinna ajalukku kui traagiline aeg, mil Nõukogude lennuväe valimatu pommitamine vigastas ja tappis paljusid tallinlasi, enamasti neid, kellel sõjategevusega mingit pistmist polnud,» ütles Aas.

«Me jääme mäletama neid ohvreid ja see päev väärib mälestusküünalde süütamist. Süüdates küünla sõjaohvrite mälestuseks, oskame me hinnata rahu, väärtustada turvatunnet ja kalliks pidada meie igapäevast kindlust ning stabiilsust. Oskame hinnata ka seda, et Eesti on rahulik riik, mis on kaitstud ja vaba ning meie kodulinn ohutu paik,» lisas Aas.

«Teise maailmasõja armid on meie linnas siiani näha, kuid me oleme teinud oma parima, et vältida minevikutraumade kordumist,» lõpetas Aas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles