Tallinnas on elukohajärgse kooli määramiseks esitatud 3000 taotlust

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene koolipäev.
Esimene koolipäev. Foto: Peeter Langovits

Tallinna haridusametile on esitatud ligi 3000 taotlust elukohajärgsete koolide määramiseks esimesse klassi astuvatele lastele

Tallinna haridusametile on esmaspäevase seisuga esitatud ligi 3000 taotlust elukohajärgsete koolide määramiseks munitsipaalkooli esimesse klassi astuvatele lastele, taotlusi saab esitada veel nelja päeva jooksul, edastas linnavalitsus.

Tallinnas on rahvastikuregistri andmetel ligi 4800 last, kes peaksid kooli tulema 1. septembril 2018. Ülelinnalise vastuvõtuga kooli on koha saanud ligikaudu 500 õpilast, kelle vanematel ei ole enam vaja taotlust esitada. Seega on oodata on veel ligikaudu 1400 taotlust.

Elukohajärgse kooli määramise taotlusi saavad 15. märtsini esitada rahvastikuregistri andmetel Tallinnas elavad inimesed. Taotluse saab esitada kas eKooli kaudu või paberil. Pabertaotlusi võetakse vastu haridusametis.

Kõik taotlused vaadatakse läbi peale 15. märtsi. Koolide määramisel arvestatakse põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse ning Tallinna linnas kehtiva korra alusel eelkõige elukoha lähedust koolile ja õdede-vendade õppimist samas koolis, võimalusel ka vanemate soove. Kui mõnda kooli on soovijaid rohkem, kui koolil on võimalik vastu võtta, siis arvestatakse inimeste elukohaandmete rahvastikuregistrisse kandmise aega, eelistades neid, kelle registrikanne on varasem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles