Tallinn värvub Püha Patricku päeva puhul roheliseks

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Püha Patricku päeva puhul värvuvad Vabaduse väljaku laternapostid roheliseks.
Püha Patricku päeva puhul värvuvad Vabaduse väljaku laternapostid roheliseks. Foto: Mihkel Maripuu

Reedel, 16. märtsil kell 19 värvuvad  Tallinnas, Vabaduse väljaku valguspostid ja Jaani kiriku võlvkaared Iirimaa rahvuspüha, Püha Patricku päeva (17. märts) puhul roheliseks.

Tegemist on esimese ametliku Püha Patricku päeva rohestamisega Eestis, et tähistada ja tähtsustada Eesti ja Iirimaa vahelisi sõbralikke suhteid. Ürituse avavad ja linnarahvast tervitavad Iirimaa suursaadik Frank Flood ja Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf Vabaduse väljaku keskel orienteeruvalt kell 18.50. Kohal on ka Eesti Setterite Klubi iiri setterite esindusega.

Vabaduse väljaku valguspostid püsivad rohelised 16.märtsi õhtust kuni 19.märtsi hommikuni. Kolmel õhtul kell 19 kõlab Jaani kiriku tornist Iirimaal tuntud Püha Patricku päeva kristliku hümni «Hail Glorious St. Patrick» meloodia.

Erinevate objektide rohestamine Püha Patricku päeva puhul on saanud traditsiooniks kõikjal maailmas, kus elab iirlasi. Näiteks Austraalias värvub roheliseks Sydney ooperimaja, Prantsusmaal Eiffeli torn, Lätis Riia raekoda, Leedus Vilnele jõgi.

Iirimaa suursaadik Frank Flood loodab, et kohaliku iirlaste kogukonna ja Iirimaa sõprade toel muutub Eestiski Püha Patricku päeva tähistamine traditsiooniks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles