Tallinna kaasaegseim lasteaed ehitatakse Piritale

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirita Kose lasteaed.
Pirita Kose lasteaed. Foto: Pirita linnaosavalitsus

Seni kahes väiksemas hoones tegutsev Pirita Kose lasteaed saab ehitustööde käigus kaasaegsema hoone koos suure õuealaga. Lisaks rajatakse õuealale loodushariduskeskus, mida saavad kasutada ka teised lasteaiad.

«Pirita Kose lasteaia uue hoone ehitust oodati ligikaudu kümme aastat. Praegused ruumid on amortiseerunud ja äärmiselt kulukad üleval pidada. Õnneks valmib juunikuus uus hoone, mis loob juurde palju erinevaid võimalusi. Lasteaed saab endale kauni saali, valgusküllase klaasgalerii ja kaasaegsed rühmaruumid. Uus hoone mahutab tulevikus kuni 144 last, mis tähendab, et linnaosasse lisandub lasteaiakohti,» ütles Pirita linnaosavanem Alina Tubli.

Linnaosavanem lisas, et ehitustööd käivad hoogsasti. «Seinad on püsti, peagi ka aknad ees. Lähiajal alustatakse katuse ehitusega ja sisetöödega. Praegust protsessi jälgides sujub ehitus plaanikohaselt ja juba juunikuus hakatakse maja möbleerima,» ütles Tubli.

Pirita Kose lasteaia ehitushanke võitis kolme ettevõtte ühispakkumus (Pro Ehitus OÜ, OÜ Tafrix ja KRTL OÜ), ehituslepingu maksumus on ligi 2,7 miljonit eurot. Uus lasteaed ehitatakse aadressile Kose tee 58 ehk olemasoleva lasteaia kinnistule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles