Graafik: 110 km/h saab varsti kihutada Tallinna piirist alates (12)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tallinna piirile Pääskülla on juba üles pandud infotahvel, mis annab autojuhtidele teada eesootavatest teetöödest. Tee laiendamistööd lubavad edaspidi tõsta piirkiiruse 110 km/h pea Tallinna piirist alates.

Kiirtee algab linna piirist.
Kiirtee algab linna piirist. Foto: Allan Triik

Maanteeamet sõlmis 23. veebruaril Nordeconiga lepingu Tallinna-Pärnu maantee Veskitammi liiklussõlme  ehitamiseks, ütles maanteeameti põhja regiooni ehitusosakonna projektijuht Ksenia Haavistu.

Tee-ehituse maksumus koos ettenägemata töödega on 6,8 miljonit eurot ning tööd peaksid valmis olemas 2019. aasta sügiseks. Sama objekti raames ehitab Saue vald Veskitammi liiklussõlme raudteealuse jalgratta- ja jalgtee tunneli.

Pärast teetöid vastab Tallinn-Pärnu-Ikla põhimaantee lõik (13-16,4 km) I klassi maanteele esitavate nõuetele. Projekti käigus rajatakse koguja- ja jalgrattateed, paigladatakse müratõkkeseinad.

Vasakpöörde võimalus  Jälgimäe suunal jääb sõiduautodele, veokid peavad hakkama kasutama  Topi liiklussõlme.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles