Nõmme elanike puulehed viiakse tasuta ära

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punased lehekotid Nõmmel.
Punased lehekotid Nõmmel. Foto: Jukko Nooni

Tänasest, 19. märtsist saavad Nõmme linnaosa elanikud taas registreeruda igakevadisele punaste lehekottide kampaaniale, mille raames viib linnaosavalitsus elanikelt tasuta ära kümme kotti maha langenud puulehti ja okkaid.

Punaseid lehekotte jagatakse 19. märtsist 13. aprillini. Lehekottide äravedu algab 23. aprillist ja kestab neli nädalat, teatas linnaosavalitsus.

Nõmme linnaosavanem Grete Šillis  rääkis, et punaste lehekottide kampaania on linnaosa jaoks kulukaim heakorraalane ettevõtmine, mis toimub Nõmmel tänavu juba 15. korda. «Eelmisel aastal kulus selleks 46 000 eurot, kampaanias osalenud 4600 kinnistult viidi minema üle 468 tonni haljastujäätmeid,» ütles Šillis. «Soovi avaldanud kinnistutelt viiakse tasuta ära kuni kümme lehekotti. Kampaania on Nõmme kinnistuomanike seas populaarne ning sellist abi heakorratöödel hinnatakse,» lisas linnaosavanem.

Ära veetakse ainult Nõmme linnaosa valitsuse antud punast värvi lehekotid. Saadud kotte ei tohiks naabrile või tuttavale edasi anda – see tekitab kottide kogumisel segadust ja probleeme. Lehekotid tuleks hoida kuni äraveo alguseni oma kinnistul.

Nõmme punaste lehekottide kampaania 2018

* Lehekotte jagatakse Nõmme linnaosa valitsuses esimese korruse infosaalis (Valdeku 13) 19. märtsist 13. aprillini.

* Lisaks jagatakse lehekotte ka ühel aprillikuu laupäeval (7. aprillil) Valdeku tn 15 asuvas saun-spordihoones (kl 9.00–17.00).

* Iga kinnistu kohta antakse 10 lehekotti.

* Oma lehekotte naabritele anda ei ole lubatud.

* Kottide äravedu toimub 23. aprillist 20. maini.

* Lehekotid palutakse hoida kuni äraveo alguseni oma kinnistul ning alates 22. aprillist peavad lehekotid olema tõstetud aia taha.

* Esmalt veetakse lehekotid ära suuremate teede ja tänavate äärest (Vabaduse pst, Kadaka pst, Männiku tee, Pärnu mnt, Hiiu tn) ning seejärel sisekvartalitest.

* Küsimuste korral võib helistada Nõmme linnaosa valitsuse infonumbril 645 7333 või saata e-kirja aadressil valdeku@tallinnlv.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles