Video: autod kui uiskudel - kas Tallinna kõige libedam ristmik? (2)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valukoja ja Ääsi tänava ristmik.
Valukoja ja Ääsi tänava ristmik. Foto: Kuvatõmmis videost

Internetis levib 20. märtsil Tallinnas Ääsi ja Valukoja ristmikul filmitud video, kus kümned autod ja bussid ristmikul pidama ei saa ning nii mõnigi neist lõpetab sõidu lumevallis või lausa tänavasildi otsas.

Video alguses ei puudu palju, et linnaliinibuss number 65 sõidaks maha ristmikul olevad suunaviidad. Kuigi bussile järgnevad mitmed sõiduautode napikad pääsemised plekimõlkimisest, juhtub esimene tõsisem otsasõit veidi pärast teist minutit. Video lõpus toimub ka esimene liiklusõnnetus, kui kaubik ei saa pidama ning sõidab veoautole tagant sisse.

Mainor Ülemiste juhatuse esimees Margus Nõlvak ütles venekeelsele Postimehele, et videolõigul nähtavad vahejuhtumid on kahtlemata kahetsusväärsed, kuid nende tekkimise põhjuseks oli ilmastikuolude kiire muutumine ja sõidukijuhtide mittearvestamine varakevadiste keeruliste ilmastikuoludega.

«Libe teelõik tuvastati 20. märtsi hommikul kell 7.50 ning koheselt telliti libedusetõrje Ülemiste linnaku haldusteenuse pakkujalt. Hetkel on teelõik puhas ja kuiv, kuid muutuvad ilmastikuolud kestavad kindlasti veel nädalaid,» kommenteeris Nõlvak. 

«Kevadtalvised teeolud on murekohaks üle Eesti, mistõttu lasub eeskätt liiklejatel äärmiselt suur vastutus nii enda kui kaasliiklejate liiklusturvalisuse tagamisel. Tee- ja ilmastikuoludele vastav sõidukiirus, nõuetele vastavad talverehvid ning liiklejate kõrgendatud hoolsuskohustus aitavad kaasa ohtlike vahejuhtumist vältimisele rohkem, kui mistahes teehooldusmeetme rakendamine,» lisas Mainor Ülemiste juht.

Vaata lähemalt videost:

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles