Püüdlikult jälgi seganud poevaras jäi haledalt vahele

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poevarga tabamine.
Poevarga tabamine. Foto: G4S

Pikaajalise töökogemusega videovalveoperaator hoidis Tallinna kaubanduskeskuses ära Hugo Bossi t-särgi varguse.

Kuigi poevaras püüdis hoolikalt jälgi segada, jäi ta turvakaamerate abil keskust valvavale G4S turvatöötajale siiski silma.

19. märtsil märkas G4S videovalveoperaator Olga ühes Tallinna kaubanduskeskuses kahtlaselt käituvat ostjat. Müügisaalis Hugo Bossi t-särke sirvinud noormees keskendus kaubavalikust enam lae ja ümbruskonna inspekteerimisele. Noormees proovis kahte särki, tõi need müügisaali tagasi ja väljus kauplusest. Kuigi esmalt tundus, et noormehe kahtlustamine oli alusetu, siis tundus kogenud turvatöötajale mehe käitumine veider ja Olga otsustas teda igaks juhuks edasi jälgida. Noormees tegigi kannapöörde ja naasis otsusekindlalt t-särkide juurde, võttis seljakoti seljast ja kummardus riiuli taha, nagu tahaks midagi varjata. Seejärel liikus mees kaubanduskeskuses asuvasse toidupoodi, võttis sealt veel kaks toodet ja teist klienti kattevarjuna kasutades möödus kassadest.

Kaubanduskeskusest väljudes pöördus noormehe poole G4Si turvatöötaja Artur. Noormees reageeris sellele kiirete jalgadega, kuid jõudis teha pea kümme sammu kui turvatöötaja ta põgenemiskatselt maha väänas ja koos teise appi tulnud turvatöötaja Reinuga poevarga tal käed raudu pani.

Turvaruumis mehe asju läbi vaadates tulid seljakotist välja Hugo Bossi t-särk koos riidepuuga ja toidupoest võetud tooted. Sellega hoiti ära enam kui 40 euro väärtuses kahju. Turvatöötajad andsid poevarga üle politseile.

14aastase tööstaažiga G4S videovalveoperaator, kelle kogenud pilk kahtlase noormehe avastas on sel aastal aidanud ära hoida juba ligi 3000 euro väärtuses erinevate toodete vargusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles