Savisaar tuli kolme kuu järel Tallinna volikogu istungile: «üle kahekümne minuti ma vastu ei pidanud» (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar Harju maakohtus.
Edgar Savisaar Harju maakohtus. Foto: Sander Ilvest

Edgar Savisaar ilmus neljapäeval sel aastal esimest korda Tallinna linnavolikogu istungile. Kui ta poleks seda teinud, oleks ta volitused kolmeks kuuks peatatud.

Kohaliku omavalitsuse korralduse seadus näeb ette, et kui volikogu liige on puudunud volikogu istungitelt kolme järjestikuse kuu jooksul, arvestamata kuid, millal volikogu istungeid ei toimunud, siis tema volitused peatatakse, vahendab ERRi uudisteportaal.

«Olen ligi kolm kuud Tallinna Volikogu istungitest puudunud, sest olen olnud haiglas,» kommenteeris Savisaar Facebookis. «Seekord tulin kohale, et osaleda. Fotograafid pildistasid ja sõbrad käisid tervitamas. Aga üle kahekümne minuti ma vastu ei pidanud ja pidin pärast esimest hääletamist koju tagasi minema. Minu jaoks jäi see istung katki. Niisugune see elu on.»


Viimati käis Savisaare valimisliit ja Tegus Tallinn nimekirjas kandideerinud Keskerakonna eksjuht istungil detsembris.

Isikumandaadiga volikokku pääsenud Savisaare asendusliige on IRL-i saadik Riina Solman, kes aga omakorda on volikogus Siim Kiisleri asendusliikmena.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles