Galerii: viimane Tallinna retrotramm Ernst asus liinile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teispäeval tuli Tallinnas liinile viimane ehk kuues retrotramm nimega Ernst, asudes teenindama 3. ehk Kadrioru-Tondi liini.

Tallinna Linnatranspordi AS (TLT) tutvustas teisipäeval Kadriorus retrotrammi Ernst, mis sai nime diplomaadi ja Eesti Vabariigi järjepidevuse kandja Ernst Jaaksoni auks. Ühtlasi tähistati Kadrioru liinile retrotrammide toomise projekti edukat lõpuleviimist. 

Leping retrotrammide ehitamiseks sõlmiti AS-ga Ühinenud Depood 2016. aasta oktoobris. Trammid kujundati eelmise sajandi esimese poole ühisõidukite välisilmet ning interjööri jäljendavalt ja varustati tänapäevase tehnoloogiaga. Kuigi kasutatakse KT-4 alusraami, on praktiliselt tegemist uute trammidega. Viimasena jõudis teisipäeval liinile tramm Ernst Jaaksoni mälestuseks.

Kadriorgu läbivale 3. liinile ajaloolise välimusega retrotrammide toomine on osa Tallinna tramminduse uuendamise ja renoveerimise kavast. Täielikult on uuendatud 3. ja 4. liini rööbastee ning Kopli suunaline trammitee, avatud trammiliiklus lennujaama ning kasutusele võetud 20 CAF Urbos trammi.

Seejuures jätkub KT-4 ja KT-6 trammide renoveerimine Tšehhis ning kohapeal oma jõududega, mille tulemusel 24 KT-4 ja 12 KT-6 trammi jätkavad linlaste teenindamist. Linnavalitsusel on ettevalmistamisel hange kaheksa uue trammi soetamiseks ning optsiooni seadmiseks 20 trammi ostule. 

Retrotrammide Konstantin, Johan, Jüri, Johannes, Jaan ja Ernst projekteerimise ja ehituse maksumus on 4,5 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles