Uus pettusskeem: õnnistatud vee müüjad petsid eakalt välja enam kui 20 000 eurot (4)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha
Raha Foto: SCANPIX

Tallinnas on levimas uus hoolikalt läbi mõeldud pettusskeem, kus eakatelt petetakse õnnistatud vett müües välja nende säästud. Tallinnas jäi selle skeemi ohvriks langenud naine ilma enam kui 20 000 eurost.

«21. märtsil pakkus vene keelt kõnelev naisterahvas Mustamäel Vilde teel 88-aastasele Tallinna vanaprouale võimalust õnnistada tavalist vett, mis pärast õnnistust omandab kõikvõimalikud imevõimed. Õnnistus olevat abimees kõikide haiguste vastu, » kirjutab Lääne-Harju politseijaoskond sotsiaalmeedias.

Proua oli alguses küll kahtlev. Aga kui nende juurde astus teine naine, kes õnnistatud veemüüjaid kiitis ja väitis, et tänu imeravitsejale sai ta enda haigused ravitud, siis muutis eakas naine oma meelt. Kelmide ohvriks langenud proual paluti võimalusel kaasa tuua kodust ka kogu sularaha, et ka see ära õnnistada. Naine tõigi kodust purgi vett ja oma säästud.

Õnnistamise käigus vahetasid kelmid vanaproua sularaha salvrätikute vastu. Politsei kinnitusel on sarnaseid kelmusi on ka varem olnud, kuid varasemalt pole nii suurt kahju tekitatud. Proua jäi ilma 20 000 eurost ja 1500 dollarist.

«Selliseid juhtumeid saab ennetada, kui eakatele lähedastele räägitakse säärastest kelmustest,» paneb politsei inimestele südamele. Politsei rõhutab, et imeravimeid ei ole olemas ning iga kahtlase ostu korral tasub konsulteerida sõbra või lähedasega.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles