Astangule kerkib ridamisi äri- ja kortermaju

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Talinna linnavalitsus kehtestab täna detailplaneeringu, mis lubab Haaberstisse Astangu asumisse ehitada 11 uut ärihoonet, viis korterelamut ning lasteaia 60 lapsele.

«Detailplaneeringuala moodustab valdavalt võsastunud liigniiske rohumaa, kus asuvad endised sõjaväerajatised,» lausus Tallinna abilinnapea Taavi Aas Raepressi vahendusel. «Kehtestatava detailplaneeringuga on kavandatud ärihooned ja korterelamud ning lasteaed kuni 60 lapsele, samuti kaks rohekoridori ja kõiki tänavaid ääristavad puudealleed.»

Kuni viiekorruselised ärihooned ehitatakse Paldiski maantee äärsele alale ning kuni neljakorruselised kortermajad ala sisemusse maanteest kaugemale. Ühtekokku rajatakse piirkonda planeeringu järgi 292 korterit.

Alal paiknevad endised sõjaväelaod on kavandatud lammutada.

Hoonestuse planeerimisel on Raepressi teatel lähtutud looduslikust omapärast, väärtusliku kõrghaljastuse maksimaalsest säilitamisest ning hoonestuse integreerimisest looduskeskkonda.

Hoonete asukohtade valikul arvestatakse kõrghaljastuse paiknemist ja asendit teede suhtes. Lasteaed on paigutatud liiklusmagistraalist võimalikult kaugele, terviklikult säilivate puistute lähedusse.

Kinnistuid Astangu 2a ja 2b hõlmava alal suurus on 17,8 hektarit ning maa-ala omanikud on OÜ Novatex Arendus ja OÜ Avarante.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles