Taavi Aas: IRL kasutab TLT skandaali tasuta linnatranspordi kaotamiseks (3)

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnapea Taavi Aas.
Linnapea Taavi Aas. Foto: Sander Ilvest

Tallinna linnapea Taavi Aas teatas, et IRL soovib Tallinna Linnatranspordi ASis tekkinud skandaali ära kasutada Tallinna ühistranspordi erastamiseks ja tasuta ühistranspordi kaotamiseks.

«Korruptsioonijuhtumi ja erastamisjutu ühte patta panek oleks viga,» ütles Aas ja lisas, et iga korruptsioonijuhtum on Tallinna linna jaoks must päev. Selle vastu saab linnapea sõnul parema sisekontrolli, parema jälitustegevuse ja kõrgema seesmise eetikaga töötajate abil. «Kahjuks kõiki 13 000 inimest, kes linnasüsteemis töötavad, me iga hetk kontrollida ei suuda.»

 «IRLi soovitatud erastamisele järgneks üsna loogiliselt ka tasuta ühistranspordi kaotamine, sest eraettevõtte eesmärk on ennekõike kasum,» sõnas Aas ja lisas, et IRL on  teinud suvel ja sügisel mitmeid kriitilisi avaldusi tasuta ühistranspordi suhtes Tallinnas. «Praegu riigis rakendatava tasuta ühistranspordi suhtes on nad otseselt vaenulikud,» ütles Aas.

Aas hinnangul on IRLi volikogu saadiku Riina Solmani kriitika linnaettevõtte efektiivsuse osas ebatäpne. Linnapea sõnul on  tänasele tagasilöögile vaatamata linnatransport õiges suunas arenenud  ja oleks väär seda nõrka momenti kasutada ettevõtte vastu.

Halva uudise positiivne külg on linnapea sõnul see, et sisekontroll oli ettevõttes juba käivitatud ja ettevõte oli oma sisekontrolliga õigel teel. «Sisekontroll tuvastas viimastel nädalatel sarnaseid asju, mis keskkriminaalpolitsei. Lihtsalt politsei võimekus on parem ja nende õigused suuremad,» selgitas Aas.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles