Pärnamäe tee ja Narva maantee ristmikul algab ümberehitus

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnamäe tee ja Narva maantee ristmik.
Pärnamäe tee ja Narva maantee ristmik. Foto: Google StreetView

Suure liikluskoormusega Pärnamäe tee ja Narva maantee ristmikul algavad aprilli keskel ehitustööd, millega paigaldatakse valgusfoorid ja parandatakse ristmiku läbilaskevõimet.

Ehitustööde ajaks suletakse ristmik tavaliiklusele. Rekonstrueerimistöödega alustatakse 16. aprillil ja tööde lepinguline lõpptähtaeg on 30. august, teatas Tallinna linnavalitsus.

Hommikusel tipptunnil ületab seda ristmiku pea 2100 mootorsõidukit tunnis, õhtusel tipptunnil isegi 2400.

Rekonstrueerimistööde käigus rajatakse pöörderidadega foorjuhitav ristmik, mis rahustab piirkonna liikluskeskkonda, tõstab liiklusohutust ning suurendab ristmiku läbilaskevõimet. Lisaks rajatakse tänavale sajuveekanalisatsioon ning jalakäijate ülekäiguradadele erivalgustus. Vaegnägijate liikumise hõlbustamiseks paigaldatakse ülekäiguradadele braikivid. Tänavale rajatakse LED-tehnoloogial põhinev tänavavalgustus ning puuduolevates lõikudes rajatakse kõnnitee.

Ühistranspordile tagatakse ehituse ajal läbipääs ning kohalikele elanikele tagatakse kinnistutele ligipääs. Ümbersõiduks tuleb kasutada olemasolevaid teid ja liiklejatel tuleb jälgida ajutist liikluskorraldust. Seoses teetöödest tingitud võimalike ummikutega on soovitatav kasutada ümbersõiduks kasutada Pirita teed, Kose teed,  Lükati teed, Kloostrimetsa teed, Saha-Loo teed, Vana-Narva maanteed ja Kaldase teed.

Ristmiku ümberehitamistöödeks korraldati riigihange mille lõplikuks maksumuseks on 975 000 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles