Taavi Aas astub Tallinna Linnatranspordi ASi nõukogu esimehe kohalt tagasi (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Aas.
Taavi Aas. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnapea, Keskerakonda kuuluv Taavi Aas teatas täna Tallinna TV otsesaates «Linnapeatund», et astub Tallinna Linnatranspordi AS nõukogu esimehe ametist tagasi.

Aasa sõnul on tõenäoliselt järgmine TLT nõukogu esimees Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf, kirjutas ERRi uudisteportaal. Aasa sõnul on Klandorfil selged mõtted, kuidas TLTs edasi tegutseda.

Vastates saates küsimusele, kas kogu TLT nõukogu ei peaks tagasi astuma, ütles Aas, et see on iga nõukogu liikme enda otsus.

Aas ütles eile Tallinna linnavalitsuse pressikonverentsil, et kaalub Tallinna Linnatranspordi ASis (TLT) paljastatud korruptsioonikahtluse tõttu linnaettevõtte nõukogu esimehe kohalt tagasi astumist. 

3. aprillil pidas keskkriminaalpolitsei kinni neli Tallinna linnatranspordi aktsiaseltsi juhtivtöötajat, kellest kolme kahtlustatakse riigihangete nõuete rikkumises ning eelise andmises ja ühte altkäemaksu võtmises.

Kahtlustatavate hulka kuuluvad Tallinna linnatranspordi aktsiaseltsi juhatuse liige Alar Urm, bussiliiklusteenistuse direktor Andres Herkel, bussiremonditöökodade juht Hannes Erbsen ning bussiremonditöökodade asejuht Jaanus Vink.

Neli opositsioonierakonda nõuavad linnapea Taavi Aasalt selgitusi, miks ei suutnud linna sisekontrolli teenistus ega Aasa juhitud linnatranspordi aktsiaseltsi nõukogu märgata ega takistada TLT juhtivtöötajate võimalikku seaduserikkumist.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles