Pimedate ühingu maja Tallinnas Tondil rahapuuduse tõttu aina laguneb (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhtkoer. Pilt on illustratiivne.
Juhtkoer. Pilt on illustratiivne. Foto: Toomas Huik

Tallinnas Tondil asuva pimedate ühingu maja lagunemine on muutunud juba ohtlikuks - hoonel puudub korralik drenaaži- ja kanalisatsioonisüsteem ning elektrikilp teeks au muuseumile mitte igapäevaselt puudega inimesi teenindavale asutusele.

«Meil on majas rentnikud, kes siis aitavad meil selle maja jooksvaid kulusid katta, aga sealt ei jää kahjuks raha üle investeeringuteks, sest sellistes tingimustes me ei saa väga suurt rendiraha küsida ja meie enda ühngu tegevusi, need toimivad meil projektide toel,» ütles Põhja-Eesti Pimedate Ühingu tegevjuht Helen Künnap ERRile.

Ühing on veendunud, et maja väärib säilitamist oma esialgses funktsioonis, mitte aga müümist ja mujale uue pimedate maja ehitamist.

«Nägemispuudega inimeste jaoks on kõige olulisem asukoht, et see väga mugav ühistranspordiga ligipääsetav ja teiseks ka kõik need traditsioonid, meil on mitmed 70-aastased ühingu liikmed, kes on siin majas käinud algusest peale - vanasti nad siin töötasid, nüüd käivad siin hobidega tegelemas, nad ei tuleks ilmselt kuskile mujale, linna äärde näiteks,» ütles Künnap.

Ühing loodab kogumiskampaaniaga esialgu koguda 480 000 eurot ja kui unistused täituvad, siis on pimedate majas spordisaalid kõikidele puuetega inimestele, sest majas on invalift, ühingu enda ruumid, rendipinnad ning neljandal korrusel tegutseks hostel.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles