Linn võtab käsile Skoone bastioni korrastamise

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõne aasta eest nägi Skoone bastion välja selline.
Mõne aasta eest nägi Skoone bastion välja selline. Foto: Liis Treimann

Linnavalitsus moodustab ajutise komisjoni Skoone bastioniga seotud vajalike arendustegevuste kaardistamiseks ja strateegia väljatöötamiseks.

«Ajutine komisjon moodustatakse ülesandega kaardistada Skoone bastioniga seotud vajalikud arendustegevused, määratleda prioriteedid ja ühised huvid, et bastion saaks kaasaegse ilme ja suurema avalikkusele suunatud otstarbe,» ütles abilinnapea Andrei Novikov.

Eelnevalt on tehtud korda Põhja Tallinnas Balti jaama turg, täna on projekteerimisel Vana-Kalamaja tänav ning loogiline jätk on Skoone bastioni ala väljaarendamine. «Tulevikunägemuses kujuneb Telliskivist Admiraliteedi basseinini terviklik vanalinna ümbritsev vaba ajaveetmise funktsiooniga ala,» lisas Novikov.

Skoone bastion on üks Tallinna muldkindlustusvööndi kaitserajatistest, mis asub Tallinna kesklinnas, Rannamäe tee ja Põhja puiestee vahelisel alal. Tallinna vanalinna põhjaküljel asetsev bastion ehitati Suure Rannavärava kaitseks ning seda nimetatakse ka Rannavärava mäeks. Bastioni pealne maa-ala on hetkel kasutuses avaliku pargina, kuid bastioni sees olevad ruumid on amortiseerunud ja kasutuseta.

1948. aastal avati ühel bastioni osal Nõukogude armeele kuuluv Madruste klubi lõbustuspark ja Suveteatri hoone. Asutus oli populaarne 1972. aastani, kui Tallinna Lauluväljakule toodi tšehhide lõbustuspark. Bastioni all asuvates varjendites (Rannamäe tee 11) asus ENSV Tsiviilkaitse Staap.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles